Butikslokal, Amerikahuset / Barlastgatan 2, Centrum, Göteborg

  • 749 m²
  • 2023-11-01

Showroom / butik med karaktär i ett anrikt hus.


Lokaltyp Butikslokal
Total yta 749 m²
Adress Amerikahuset / Barlastgatan 2
Område Centrum
Publicerad 2023-11-11
Kommun Göteborgs kommun
Hiss Ja
Tillträde 2023-11-01
Objektsnummer 41944070

Beskrivning

En unik möjlighet i Amerikahuset!

I det historiska Amerikahuset finns nu möjlighet att hyra en mångsidig lokal på markplan. Här har du chansen att etablera din verksamhet i en av stadens mest kända byggnader.
Lokalen har ett fantastiskt läge som ger dig synlighet och närhet till stadens pulserande liv. Med en placering på markplan har du möjlighet att dra nytta av en stadig ström av potentiella kunder.
Denna rymliga lokal kan anpassas efter din verksamhet. Oavsett om du vill skapa ett kontor, en butik eller ett showroom finns möjligheterna här.
Vi kan hjälpa dig med ombyggnader och anpassningar för att skapa en miljö som passar din verksamhet.
Ta kontakt med oss idag för att diskutera hur tillsammans kan förverkliga din vision. I Amerikahuset.

Omgivning

Amerikahuset ligger centralt, med ett fantastiskt läge intill det glittrande vattnet och med en underbar utsikt över Göteborgs hamninlopp. Här finns gott om parkeringsmöjligheter och kommunala kommunikationer ca 400 m från den pampiga entrén.

Kommunikationer

Fastigheten i nära anslutning till leden. Det är mycket goda kommunikationer med spårvagn 3, 9 och 11 från Masthuggstorget. En hållplats från Masthuggstorget eller ca 7 minuters promenad från Amerikahuset ligger Järntorget, en stor knutpunkt för både buss och spårvagnar som tar dig enkelt till alla stadsdelar i Göteborg.

Planlösning

Öppen planlösning med ett inglasat kontor och personalrum.

Service

Ta en kort promenad till Masthuggstorget, Järntorget eller Långgatorna som erbjuder ett stort utbud av mat från världens alla hörn. Här finns också bra utbud av all tänkbar service i form av butiker av olika slag, restauranger, livsmedelsbutiker mm.

Övrigt

Anrika Amerikahuset är en av Göteborgs första monumentala byggnader, byggt 1919. Fastigheten är mycket vacker och ligger nära hamnen med utsikt över älven. En varsam renoveringen av Amerikahuset blev klar årsskiftet 1999-2000 och resulterade i att Castellum tilldelades pris för "bästa ombyggnad år 2000".


Karta
Visa på kartan:

Bilder på lokalen