Restaurang, Köpingvägen 75, Oti, Fagersta

  • 158–442 m²

Drygt tre km från Fagersta centrum utvecklas en ny matdestination med möjlighet till etablering.


Lokaltyper Restaurang / Butikslokal / Livsmedelslokal
Total yta 158–442 m²
Adress Köpingvägen 75
Område Oti
Kommun Fagersta kommun
Hiss Nej
Objektsnummer 41940604

Beskrivning

Fastigheten har ett optimalt läge vid fyrvägskorsningen i OTI/Hedkärra,
ca 3 km från Fagersta centrum, där riksvägarna 66 och 68 möter länsväg 250.

Precis vid den vältrafikerade korsningen kan vi erbjuda utmärkta möjligheter till etablering i nya och toppmoderna byggnader, vars utförande skräddarsys för att passa tänkt koncept.

Fastigheten har markytor om hela 7 500 kvm, vilket möjliggör upp till tre nya restaurangbyggnader med gott om parkeringsplatser och generöst med manöverutrymme för de många yrkesfordon som trafikerar korsningen.

Tillgängligheten är dessutom mycket god, då fastigheten har in- och utfarter mot såväl väg 66/68 som väg 250. På sikt kommer detta troligen att förbättras ytterligare, då det finns planer på att bygga om korsningen till en rondell.

Det strategiska läget är mycket gynnsamt, med optimal exponering vid den vältrafikerade knutpunkt där riksvägarna 66 och 68 möter länsväg 250, och som dagligen passeras av ca 11 000 fordon.

De flesta av dessa är på väg till och från långväga destinationer, och då platsen ligger på ett alldeles lagom avstånd från exempelvis Stockholm (ca 17 mil) och Sälenfjällen (ca 25 mil) så är den ett naturligt stopp på vägen.

Såväl i regionen som i centrala Fagersta finns ett begränsat utbud av vägkrogar, vilket innebär gynnsamma förutsättningar för aktörer som vill etablera en ny matdestination i Oti/Hedkärra.

2018 öppnade Sibylla som den första snabbmatskedjan på orten. De har redan under första året haft en väldigt bra omsättning och ligger top 10 inom kedjan.

Omgivning

Fagersta kommun har idag ca 13500 invånare och har sedan 2008 haft en positiv befolkningsutveckling. Några av de större arbetsgivarna på orten är Seco Tools AB (1000 anställa), Atlas Copco AB (700 anställa) och Fagersta Stainless AB (300 anställda).

Fastigheten är belägen ca 3 kvm från Fagersta centrum, där riksvägarna 66 och 68 möter länsväg 250. Riksväg 66 sträcker sig bland annat mellan Västerås - Ludvika där Fagersta ligger mitt emellan. Ca 6 mil söder om Fagersta ligger Västerås och ca 4 mil nordväst hittar vi Ludvika.

Kommunikationer

Genom kommunen går riksväg 66 och riksväg 68. Tågtrafiken är väl utbyggd, en resa mellan Fagersta och Västerås eller Örebro tar ungefär en timme. Till Stockholm tar det drygt två timmar med tåg eller bil.

Service

Drygt tre km från Fagersta centrum, vid Oti/Hedkärra, utvecklar vi på Nordic PM en ny matdestination med möjlighet till etablering av flera olika koncept, i form av vägkrogar och drive-in-restauranger.


Karta

Bilder på lokalen