Kontor, Hvitfeldtsgatan 5, Inom Vallgraven, Göteborg

  • 31 000 m²
  • Q1 2024

Med 31 000 kvadratmeter av full frihet får alla behov plats. På nio plan, närmare bestämt. Så oavsett om ni behöver ett stadigvarande kontor med fasta platser för alla medarbetare eller en aktivitetsbaserad möteshub för distansarbetande kollegor, så möter kvarteret Regina dessa behov i ett absolut centralt läge. Regina skapas för nutidens och framtidens människor som kräver inspiration och frihet i arbetslivet såväl som i livet i stort. Här stöttar nya tekniska lösningar hybridarbete. Det som...


Lokaltyp Kontor
Total yta 31 000 m²
Adress Hvitfeldtsgatan 5
Område Inom Vallgraven
Kommun Göteborgs kommun
Byggår 1978
Renoveringsår 2023
Hiss Ja
Tillträde Q1 2024
Objektsnummer 41963104

Beskrivning

Frihetens ande svävar över detta kvarter!
"Jag föddes fri, levde fri och ska dö frigjord"
– Christina Regina

På Rosenlund i Göteborg, rakt under bastion Christina Regina, hittar du kvarteret Regina. Ett kvarter som redan för 400 år sedan hade "frihet" som ledord, präglad av dåvarande regent drottning Kristina.

Det gamla kontorskomplexet med Göteborgs bästa läge, genomgår nu en metamorfos. Från tillknäppt stadsöken till ett dynamiskt och framsynt kvarter, som länkar samman innerstadens mest vibrerande stråk från Järntorget till Magasinsgatan. Regina kommer dagligen befolkas av över 2000 personer, samtidigt som kvarterets spännande innehåll ger mer liv åt innerstaden. Bara 80 meter från den nya tågstationen Haga.

Omgivning

Längst upp på takterrasser skapas en ny spelplan för kontorsupplevelsen. En stadsmiljö i det lilla formatet om man så vill. Ett tillgängligt utekontor att fortsätta Teamsmötet i friska luften på. Eller varför inte boka terrassen för ett kundevent med citys takåsar och Haga som fond? Såklart blir det även en solcellsanläggning på taket.

Kommunikationer

Västlänken tar kvarteret från ett läge med mycket goda kommunikationer till ett extremt bra läge. Via fastighetens mobilitetshub finns tillgång till omklädningsrum, cykel- och elbilspool, cykellounge och bilparkeringar med laddstolpar. Genom hela kvarteret Regina kan du ta dig torrskodd under tak hela vägen från ena änden av kvarteret till den andra. Vi kallar denna passage för Galleriet.

Längst ned i huset finns det som är hett eftertraktat i centrala stan, nämligen parkeringsplatser, 170 till antalet, varav 50 gästparkeringar. Besökare kommer att älska tillgängligheten.

Planlösning

Regina kommer att slå upp portarna till sina hela 31 000 kvm i två etapper. Kvarterets norra hus kommer vara först ut och verksamheterna som öppnar här blir därför mycket tongivande för definitionen av Regina och kvarterets inverkan på innerstadens dynamik. Det norra huset
i Regina kommer att locka besökare och flanörer med nyskapande innehåll och unika lokaler som andas full frihet.

Parkering

Ja

Service

Reginas omgivningar med Rosenlund, Haga, Kungsgatan och Magasinsgatan utgör ett veritabelt smörgåsbord av restauranger, serviceställen, kultur och genuina stadsmiljöer.

Övrigt

Besöksparkering
Cykelrum
Elbilsplatser
Omklädningsrum
Parkering
Restaurang
Skyltläge
Terrass

BREEAM
Den här certifieringen är världens mest använda. Breeam används för befintliga och nybyggda kommersiella byggnader. 2013 kom en svensk version som utgår från svensk lagstiftning, svenska metoder och arbetssätt. Breeam är en heltäckande certifiering med många indikatorer. Här görs bedömningar inom projektledning, energianvändning, inomhusklimat, vattenhushållning, avfallshantering, markanvändning, påverkan på närmiljön, byggmaterial och föroreningar samt byggnadens läge i förhållande till allmänna kommunikationsmedel.


Karta

Bilder på lokalen