Kontor, Biblioteksgatan 11, City, Stockholm

  • 267 m²
  • 20230201


Lokaltyp Kontor
Total yta 267 m²
Adress Biblioteksgatan 11
Område City
Kommun Stockholms kommun
Byggår 1925
Renoveringsår 1981
Tillträde 20230201
Objektsnummer 41935159

Beskrivning

På eleganta Biblioteksgatan där röda mattan ligger utrullad i stort sätt året om, finns denna fina kontorslokal sex trappor upp i huset. Lokalen har både representativa hörnrum med vackra, stora fönster och rum med egen balkong. Här kan ni skapa arbetsplatser för upp till 20 medarbetare och ta emot besökare i en välkomnande del med reception. Dessutom har alla hyresgäster tillgång till den gemensamma innergården. Läget är attraktivt och smidigt, nära tunnelbana, bussar och dessutom SL-båtar samt skärgårdstrafiken som nås på bara några minuter. Shoppingärenden och träning på gym görs enkelt på lunchen eller efter jobbet. Med duschmöjlighet på kontoret och närheten till grönskan på Djurgården finns utrymme för en joggingtur på lunchen. Med denna adress blir vardagen både smidig och trivsam.
Miljöcertifierad fastighet från 1920-talet mitt i kvarter med shopping, kultur och restauranger Fastigheten kallas Stureplanspalatset och byggdes i mitten av 1920-talet. Idag är byggnaden sedan 2015  miljöcertifierad med Leed Silver och ligger i samma kvarter som Sturegallerian, Nobis hotell och bara ett stenkast från Dramaten. I kvarteren utanför dörren myllrar det av kaféer, restauranger och butiker och fungerar som en naturlig mötesplats både vardag som helg. På våren är en promenad till närliggande Kungsträdgården, där parken under några veckor badar i rosa blommor, att rekommendera. Med denna lokal som arbetsplats sitter ni mitt i smeten och nära naturen på samma gång. Välkommen att boka en visning i Stureplanspalatset!

Kommunikationer

Promenadavstånd till några viktiga kommunikationspunkter i Stockholm city. Arlanda Express - 10 min Citybanan och T-centralen -12 min Stockholms centralstation - 12 min Göteborg 3,5 timmar (via Stockholms Central) London 3,5 timmar (via Arlanda Express och Arlanda flygplats) Tunnelbana Närmaste tunnelbanestation är Östermalmstorg och ligger bara några minuter från fastigheten. Bussförbindelser Ett flertal busslinjer passerar även utanför på Birger Jarlsgatan. För mer information, se Länk till SL:s webbplats Länk till SJ:s webbplats

Parkering

För hyresgäster finns garageplatser att hyra i grannfastigheten, infart från Lästmakargatan 4. Vasakronan uppdrar åt Estate Parkering att förvalta garage och parkeringar i denna fastighet. För dig som hyresgäst innebär det att: • du alltid kontaktar Estate Parkering vid frågor kring förhyrda platser. • du tecknar parkeringsavtal direkt med Estate Parkering. Vasakronan kvarstår som hyresvärd. • Estate Parkering sköter hyresaviseringar, p-tillstånd, eventuella kölistor m.m. Estate Parkerings kundtjänst Du är alltid välkommen att kontakta Estate Parkerings kundtjänst via telefon eller e-post. Telefon: 08-588 018 00 (öppettider vardagar 08-17) E-post: info@estate-parkering.se Hyresgäster kan även kontakta Aimo park på telefon 0771-96 90 06, eller besök www.aimopark.se för att hyra P-plats i närliggande garage. Besökande till fastigheten hänvisas till allmänna parkeringsgarage i närområdet, exempelvis på Birger Jarlsgatan, Regeringsgatan samt Oxtorgsgatan.

Service

Fastigheten är belägen på Biblioteksgatan som kantas av butiker och restauranger. På andra sidan Stureplan ligger Sturegallerian med ytterligare service och träningsmöjligheter. Ett stenkast bort på Regeringsgatan ligger NK och Mood Gallerian. I området finns gott om restauranger för både snabblunch och representationsmiddag. Hotell Det finns flera hotell med god kvalitet i området. Här är ett par exempel. • Elite hotel Stockholm Plaza på Birgerjarlsgatan 29 • Nobishotel på Norrmalmstorg 2-4 • Story hotell på Riddargatan 6. Restauranger I området finns gott om restauranger för både snabblunch och representationsmiddag. I närheten ligger exempelvis restaurangerna Riche, East, Sturehof och TGI Friday´s. Shopping När det gäller shopping finns det mesta, inte minst i gallerior och varuhus i närområdet. Vid Stureplan finns Sturegallerian och på Hamngatan ligger NK och Gallerian. På Regeringsgatan ligger gallerian Mood Stockholm som kantas av kaféer, butiker och restauranger. Träning och hälsa Sats Stureplan - Beläget på Birgerjarlsgatan 6C.  Fitness24seven - Beläget på Regeringsgatan 59 Aleris vårdcentral - Beläget på Riddargatan 1 


Karta
Visa på kartan:


Bilder på lokalen