Vattennära ytor vid Centralen

30 augusti 2021

Waterfront Building i Stockholm har, sedan det stod klart 2011, varit helt fullt och efterfrågan på lediga lokaler här har varit hög. Nu öppnas möjligheten upp för inflyttning i toppmoderna lokaler med hög flexibilitet. “Det är ett maffigt hus att komma till och ett riktigt landmärke i Stockholms innerstad”, säger Cecilia Hultberg, Leasing Manager på Newsec.

Totalt spänner Waterfront Building över närmare 26 000 kvadratmeter med bland annat tre restauranger i bottenplan, garage, och såklart kontorsytor i flera plan. Kommande vakanser finns på de tre översta våningsplanen, 6, 7 och 8 där man på våning 6 och 7 hittar 2 090 kvadratmeter på vardera plan.

– Det går också bra att dela våningsplanen i två till cirka 1 000 kvadratmeter. Detta kan vi lösa tack vare att byggnaden är så modern och flexibel som den är. Vi har även en yta på plan 8 som är på 425 kvadratmeter, som passar bra för ett mindre företag med 30-40 anställda. Det är den minsta ytan vi kan erbjuda, säger Cecilia Hultberg, Leasing Manager på Newsec. 

Vi har suttit ner med vår arkitekt och funderat över hur vi ska skapa de bästa förutsättningarna för att erbjuda ytor som efterfrågas av marknaden.

Under pandemin har många företag omvärderat sina behov och ytorna i Waterfront är fullt anpassningsbara. Det finns därför god flexibilitet för hur den nya hyresgästen vill utforma sin lokal och dess planlösning.

– Vi har suttit ner med vår arkitekt och funderat över hur vi ska skapa de bästa förutsättningarna för att erbjuda ytor som efterfrågas av marknaden. De spektakulära glaspartierna som sträcker sig runt hela byggnaden ger både en fantastisk utsikt och obegränsade möjligheter att uppnå både effektivitet och flexibilitet. Vi tror att videomöten och sociala ytor kommer att spela en stor roll framöver och Waterfront med dess unika design kommer definitivt att möta de förväntningar som kommer ställas på de framtida kontorsmöjligheterna. 

miljöcertifierat och centralt

Waterfront Building är en av Stockholms mest klimatsmarta kontorsbyggnader med en LEED Gold-certifiering och energilösning av världsklass. Certifieringen innebär att man ska tänka på bland annat energibesparing, vattenanvändning och att minska Co2-utsläppen. 

– Vi är ett modernt hus men man har även lagt fokus på miljöcertifiering, så det får man på köpet. 

Vill man ha ett kontor med centralt läge är Waterfront ett svårslaget alternativ. Med Stockholms centralstation strax utanför huset har man nära till kommunikationer, som brukar vara ett av de viktigaste kraven när företag söker ny lokal. Vill man ta sig hit via bil eller cykel är även det smidigt. 


– Jag skulle säga att om man är ett modernt företag idag och vill ha ett kontor i centralt läge är Waterfront ett otroligt bra alternativ. Vi har allt här, det finns ingenting man kommer sakna. Vi har även en stark säkerhet i huset med en bemannad vaktstyrka och man måste checka in sig i receptionen för att komma in. Företag idag har höga krav där säkerheten är ett av dem, säger Cecilia Hultberg. 

Kringtjänster i huset

Förutom en stark säkerhet i huset finns även en omfattande receptionstjänst där man kan få hjälp med det mesta. Allt ifrån att boka taxi och andra tjänster, det är upp till varje företag att bestämma vilka tjänster man är i behov av. 

– Har man större samlingar kan man koordinera med receptionen och ta hjälp av dem, och personal finns alltid på plats. Det blir trivsamt att mötas av ett glatt ansikte och man får ett personligt möte. En annan stor uppsida med Waterfront är en av dess hyresgäster, United Spaces, som bland annat erbjuder flexplatser om våra hyresgäster skulle behöva mer plats under en tillfällig tid, utan att behöva göra en flytt i onödan. En klassisk win-win för alla som sitter i fastigheten. 

För hissarna kommer en unik lösning installeras under hösten 2021. Genom att ladda ner en app kommer hyresgästerna kunna styra hissarna via sin telefon, vilket ökar såväl tryggheten som bekvämligheten. 

– På väg ut från ditt kontor kan du skicka upp hissen så att den kommer och får du gäster kan de använda sig av en QR-kod så att man måste heller inte ha appen. Vi är nog först ut med denna typen av tjänst, avslutar Cecilia Hultberg.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.