Väljer Första Långgatan för nytt läge

30 maj 2024

Från och med oktober finns helt nya möjligheter för vård och omsorg vid Långgatorna i Göteborg. Då öppnar Meliva vårdcentral och barnavårdscentral en ny enhet om 710 kvadratmeter på Första Långgatan 16.

Bild: Wallenstam
Bild: Wallenstam

 – Att bidra till att närområdet intill Långgatorna kompletteras med både ny vårdcentral och barnavårdscentral i våra lokaler känns väldigt positivt. Vi ser fram emot att välkomna Meliva till oss, säger Marina Fritsche regionchef Göteborg och vice vd för Wallenstam.

– Masthuggskajen är ju en riktigt spännande miljö och ett område där det kommer hända mycket under de närmsta åren. För vår del var ett attraktivt läge med god tillgänglighet för både patienter och medarbetare avgörande vid val av lokal. Vi ser väldigt mycket fram emot att få öppna till hösten och rekryterar just nu personal till verksamheten, säger Jörgen Svedberg, ansvarig för Melivas primärvård i Västra Götalandsregionen.

Meliva erbjuder primärvård, barnhälsovård, företagshälsovård och specialistvård i Stockholm, Uppsala och Västra Götaland och är en av landets största aktörer inom primärvård med omkring 140 000 listade patienter. Verksamheten har rötter från den finska vårdgivaren Mehiläinen, som sedan 1909 varit ledande inom sjuk- och hälsovården i Finland. 

– Vårt fokus på trygg, personlig vård och en kombination av fysiska och digitala vårdbesök är något som vi tar med oss till Första Långgatan. Vi vill vara den naturliga vårdgivaren för de som bor eller arbetar i området, oavsett ålder eller typ av hälsobesvär, säger Jörgen Svedberg. 

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.