Utvecklar fastighet i Änggården

29 mars 2022

Skandia Fastigheter fortsätter att expandera inom samhällsfastighetssegmentet och förvärvar Änggården 34:2 i Göteborg, mer känd som Botan, av Akademiska Hus. Fastigheten innefattar idag 10 000 kvadratmeter främst avsedda för utbildning.

Skandia.jpg
Bild: Skandia Fastigheter

På en markareal om 11 300 kvadratmeter ligger tre byggnader om totalt 10 000 kvadratmeter uthyrningsbar area i ett mycket attraktivt läge intill Slottsskogen, Botaniska trädgården och naturreservatet Änggården. Fastigheten hyrs till övervägande del av Göteborgs universitet, som planerar att flytta sin verksamhet till nya lokaler på Medicinareberget. Skandia Fastigheter ser möjligheter att tillföra nya värden genom att utveckla fastigheten för nya verksamheter. Som en del i Skandia Fastigheters miljö- och hållbarhetsarbete kommer Botan att inventeras i avsikt att certifiera byggnaderna. Möjligheterna att arbeta med hälsofrämjande åtgärder tillsammans med nuvarande och framtida hyresgäster kommer också att utvärderas.


I och runt Göteborg äger, utvecklar och förvaltar Skandia Fastigheter sedan länge 2 000 hyresrätter, köpcentrumet Frölunda Torg med 200 butiker och restauranger, äldreboenden, skolor samt kontorsfastigheter. Skandia Fastigheter stadsutvecklar och investerar också i Backaplan, och tillför Hisingen en stadsmiljö med fastigheter för arbetsplatser, boende, vård och handel.

- Vi ser fram emot att Botan blir en viktig del av oss i Göteborg och i vårt bestånd av samhällsfastigheter, säger Markus Pfister, Skandia Fastigheters chef för samhällsfastigheter och kontor.

Skandia Fastigheter tillträder Änggården 34:2 den 2 maj 2022.


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.