Unika ytor i Femman

14 september 2020

Fastigheten Femman i Nordstan är Hufvudstadens största fastighet om cirka 45 000 kvm, varav 25 000 kvm består av kontor. Efter 40 år i fastigheten har Tullverket valt att flytta vilket innebär att Hufvudstaden går ut med ett helt unikt erbjudande på lokalhyresmarknaden. Stora, flexibla ytor ska anpassas för nya hyresgäster. I ett onekligen centralt läge.

Senare i höst lämnar Tullverket sina lokaler på cirka 8 000 kvm, en yta som är fördelad över flera våningsplan. Redan i november startar Hufvudstaden sedan sin totalrenovering som kommer att vara klar hösten 2021.

– Vi kommer att göra en totalrenovering av lokalerna vilket skapar bra möjligheter för dem som skriver hyresavtal tidigt att kunna vara med och påverka utformningen, konstaterar Anki Håkansson, förvaltningschef. Parallellt med renoveringsarbetet kommer vi att träffa flera intresserade, potentiella hyresgäster och föra in deras önskemål i ombyggnaden. Är man ett större företag krävs det ofta längre planeringstid inför en flytt och den typen av företag börjar ofta titta på lokaler minst ett år i förväg. Redan nu märker vi ett stort intresse för lokalerna och har skrivit avtal på cirka 1 000 kvm samtidigt som vi även har reserverat andra ytor.

För de företag som söker större, flexibla kontorslokaler i centrala Göteborg är detta ett gyllene tillfälle.

5 800 kvm i ett plan

Det Hufvudstaden kan erbjuda i skrivande stund är smått unikt.

– Just nu är ett helt våningsplan på hela 5 800 kvm på plan 5 ledigt. Så för de företag som söker större, flexibla kontorslokaler i centrala Göteborg är detta ett gyllene tillfälle. Idag är det relativt svårt att hitta stora lokaler i centrum så vi tror detta kan bli ett framtida kontor för ett större företag eller organisation. Men det kan också bli så att vi delar upp ytan i flera separata kontor. Även det är fullt möjligt eftersom lokalerna ansluter till fyra olika gatuadresser. Fastigheten är dessutom byggd med pelarsystem som gör att vi kan flytta väggar och skapa precis de lokaler som hyresgästerna efterfrågar.

Lägets många fördelar

Även om flera nybyggen är på gång i staden är läget i Nordstan särskilt eftertraktat, menar Anki Håkansson.

– Nordstan ligger i direkt anslutning till centralen och övriga kommunikationer och för de företag som vill underlätta livspusslet för sina medarbetare och erbjuda en förkortad pendlingstid är ett sådant här läge viktigt. Dessutom planeras det för en Västlänksuppgång som ska byggas in i Nordstan vilket betyder att man kommer kunna kan ta sig helt torrskodd till jobbet som tågpendlare i framtiden. Att ha kontoret på promenadavstånd från centralen, i ett cityläge med service, butiker, restauranger och kultur i omgivande kvarter, kommer också vara en konkurrensfördel när företag vill locka till sig nya talanger. Många ser dessutom fördelar med att etablera sig i Nordstan jämfört med i något av de många planerade utbyggnadsområdena i semicentrala lägen. Här är staden i princip färdigbyggd och servicen och infrastrukturen finns redan på plats.

Under pågående Coronapandemi har parkeringsfrågan varit extra viktig för många företag, berättar Anki Håkansson vidare.

– Många vill göra det möjligt för medarbetarna att ta bilen till jobbet. Vi vet inte hur länge vi får leva med Coronaviruset men oavsett det har Nordstan ett stort p-hus med 2 700 platser som löser parkeringsfrågan åt våra hyresgäster.

Hufvudstaden som hyresvärd

Hufvudstaden jobbar alltid mot målet att bygga långsiktiga relationer med sina hyresgäster.

– För oss är det viktigt att vara en samarbetspartner över tid och hjälpa kunderna när deras behov förändras, både när de behöver skala upp eller ner sina ytor. Överlag lägger vi stort fokus på vår kundservice och vill hela tiden överträffa våra kunders förväntningar. Vi är väldigt stolta över vår vinst i Fastighetsbarometerns senaste Nöjd Kund index. 

– Vi är även hållbara och bland annat certifierade enligt Breeam In Use, med betyget Very Good. I Femman speglar det exempelvis av sig i form av en bemannad miljöstation där vi erbjuder våra kunder att sortera sitt avfall i 20 fraktioner. Vi gillar helt enkelt att vara långsiktiga, med stort fokus på hållbarhet och nöjda kunder, konstaterar Anki Håkansson avslutningsvis.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.