The Yard invigs

17 maj 2023

Den 25 maj invigs The Yard på Lindholmen ihop med regionfinalen av Venture Cup STARTUP 2023. Platsen för festligheterna är given, The Yard, den nya techarenan för start ups och teknikdrivna företag på Lindholmen. Arenan är ett initiativ av bland andra Älvstranden Utveckling och öppnade upp redan vid årsskiftet. Nu bjuds det in till pampig invigning och prisutdelning tillsammans med Venture Cup.

Vi är otroligt glada över att Venture Cup har valt att hålla sin stora regionfinal av tävlingen STARTUP 2023 hos oss på The Yard, och i samband med detta väljer vi att kicka igång vår verksamhet på riktigt, säger Melina Garhed, Näringsliv- och marknadsansvarig på Älvstranden Utveckling, en av initiativtagarna till The Yard.

Ny techarena för start ups

The Yard är ett initiativ av Älvstranden Utveckling, Business Region Göteborg och Lindholmen Science Park, där idén växt fram i samarbete med representanter för regionens techbolag, som länge haft behov av en plats där de kan växa tillsammans. På Götaverkens gamla varvsområde finns stora industrifastigheter med utrymme för många. Här ska morgondagens lösningar skapas där The Yard nu kan erbjuda nya och växande teknikdrivna bolag en kreativ miljö som främjar spännande samarbeten och innovation. Här finns coworkingkontor med verkstadsmöjligheter och en 880 kvadratmeter stor eventyta med tio meter i takhöjd, perfekt för den här typ av arrangemang som nu kommer hållas den 25 maj med Venture Cup.

Regionfinal Venture Cup

Redan nu är de tio finalisterna i tävlingen STARTUP 2023 Väst klara. Tech, hållbarhet och AI dominerar bland de nominerade bidragen som inom kort ska pitcha sina affärsidéer för en jury som kommer avgöra vilka finalister som vinner priser i regionfinalen. Vinnarna koras i följande kategorier: Impact Maker, Beyond Academic, Best Traction & Game Changer. I Väst har vi även två extrapriser, nämligen JCE Accelerator Award och Innovatum Science Park Award.

— Att vi väljer att fira entreprenörskap på det här sättet med Venture Cups regionfinal som en del av invigningen av The Yard tycker jag sätter tonen och visar hur viktig drivkraften hos dessa entreprenörer är. Det är precis det vi vill skapa med The Yard, säger Madelene Näslund, projektledare Tech på Business Region Göteborg.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.