Sveriges bästa handelsplats finns i Malmö

15 april 2024

Stadsdelscentrat Kronprinsen vunnit det prestigefyllda priset Commercial Space of the Year på NCSC Awards. Det var tuff konkurrens från många av landets bästa köpcentrum men satsningen i Malmö stod ut och knep förstaplatsen.

Bild: Heimstaden
Bild: Heimstaden

NCSC Awards är en årlig tävling som hyllar branschens mest framgångsrika, innovativa och kreativa insatser. Vinnarna i den svenska tävlingen utsågs den 11 april 2024 under en galakväll på Downtown Camper i Stockholm, där Kronprinsen alltså vann Commercial Space of the Year.  

Motivering från NCSC juryn:

- Denna nya tids kommersiella plats tar väl hand om platsen rika historia samtidigt som man skapat moderna och innovativa lösningar. Masterplanen är tydlig och konsekvent med omsorgsfullt utformade miljöer där man skickligt utnyttjat små och speciella ytor. Man vårdar och lyfter fram historien i byggnaden samtidigt som gestaltningen är modern och nytänkande. Med hög kvalitet på material och detaljer har man skapat en plats som känns varm och omhändertagande.

Sedan 2021 har Heimstaden arbetat med att modernisera Kronprinsen och göra den till Malmös självklara mötesplats. Med en helt unik cykelpassage som leder hela vägen in i hjärtat av centrat kombinerat med omsorgsfullt utvalda material och tilltalande planlösning har man blåst nytt liv i byggnaden och närområdet.

- Vi är så glada över utmärkelsen Commercial Space of the Year. Det är en fjäder i hatten och bekräftar allt hårt arbete som vi med våra partners lagt ner på att modernisera denna ikoniska byggnad, säger Maria Petersson, vd Heimstaden Sverige.

- Det är en smått otrolig förändring som Kronprinsen genomgått de senaste åren och slutprodukten tickar i alla boxar. Det har vi fått höra av både kunder och hyresgäster och det är kul att juryn i NCSC Awards också tyckte det. Nu tar vi sikte på att vinna den nordiska finalen också, säger Sara Escobar, Centrumledare Kronprinsen.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.