Storsatsning i Främre Boländerna

23 september 2022

Castellum fortsätter storsatsa i Främre Boländerna – nu förvärvar man ytterligare en fastighet.

Bild: Castellum
Bild: Castellum

– Det här är ett unikt etableringsområde för internationella och svenska aktörer inom Life science och innovation. Vi ser fram emot att skapa framtidens kreativa och hållbara arbetsplatser här, säger Robert Ahlstedt, affärsområdeschef Castellum Uppsala.

Det är ett exceptionellt stadsutvecklingsprojekt som pågår i Främre Boländerna där Uppsalas innerstad och Boländerna knyts samman. Som största fastighetsägare fortsätter Castellum nu att investera i området.

–I och med förvärvet av fastigheten kommer vi kunna vara med och utveckla området ännu mer, berättar Robert Ahlstedt och fortsätter:

–Att idag ha möjligheten att utveckla ett område så nära city är unikt. Området är idealiskt placerat nära järnvägen och Resecentrum, med snabb access till Arlanda och Stockholm.

Stärker Uppsalas position

Detaljplanen för Främre Boländerna vann nyligen laga kraft och nu påbörjas arbetet med att skapa Uppsalas nya etableringsområde för Life science, tech och innovation.

–Uppsala är redan en etablerad hub inom Life Science och ett kunskapscentrum med ett mycket tillgängligt läge, såväl nationellt som internationellt. Nu stärker vi den positionen, konstaterar Robert Ahlstedt.

Gröna, inspirerande ytor

Den nya fastigheten som Castellum har förvärvat är belägen i direkt anslutning till en av områdets parker.

– Helheten med de gröna och inspirerande ytorna bjuder verkligen in till spontana möten och interaktion, säger Robert Ahlstedt.

När Främre Boländerna står klart kan uppåt 11 000 personer komma att verka här. I dagsläget äger Castellum sju fastigheter i området.


Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.