Stora aktörer satsar i citykvarteret Innerstan

14 juni 2024

Utvecklingen och omvandlingen av Lundbergs Fastigheters citykvarter i Norrköping fortsätter och nu presenteras två nya satsningar i form av ICA och Handelsbanken. ICA, som redan finns med befintlig butik i galleria Spiralen, bygger ut och bygger om för ett mer relevant och uppdaterad erbjudande med fokus på kvalité och en smidig kundresa. Handelsbanken flyttar sitt befintliga citykontor till nya, attraktiva lokaler för en bättre och mer tillgänglig upplevelse för både kunder och medarbetare.

Bild: Lundbergs Fastigheter
Bild: Lundbergs Fastigheter

Handelsbankens nya etablering har adressen Olai Kyrkogata 40 och består av ett helt våningsplan om närmare 750 kvm. Tillträde sker i april 2025.


- Det här känns fantastiskt roligt och spännande och vi ser verkligen fram emot att få bli en del av Innerstan, säger Cicki Törnell, bankdirektör Handelsbanken Norrköping. Med vårt nya kontor får vi en bank anpassad till nutiden och framtiden. Tillgängligheten har länge varit en utmaning för oss men med flera stora parkeringar i kvarteren och nära till både kollektivtrafik och cykelbanor kommer det vara historia inom kort. Vår nya lokal kommer även erbjuda våra medarbetare en fantastisk arbetsmiljö som både hjälper oss attrahera och behålla våra duktiga medarbetare, avslutar Cicki.

Ica bygger om sin befintliga butik som funnits i huset ända sedan 1972. Butiksytan utökas med ca 50 % och får en total yta om nästan 2000 kvm. Butiken kommer ha öppet under hela ombyggnationen som planeras vara klar till våren 2025.

– Det känns såklart väldigt inspirerande och motiverande att få skapa nästa version av ICA Spiralen, säger Andreas Glaad, ICA-handlare. Med den positiva utvecklingen som pågår i kvarteren blir förutsättningarna ännu bättre och jag ser fram emot att hälsa både stammisar och nya kunder välkomna till den nya butiken. Den kommer innehålla flera nyheter, inte minst nygrillat och ett brett sortiment av färdigmat och salladsbar, tillägger han.

Innerstan har på kort tid förvandlats från traditionella shoppingkvarter till moderna kvarter där kontoren har blivit en självklar del av utbudet. Totalt finns omkring 185 verksamhetslokaler fördelade på drygt 80 000 kvm kommersiell yta.

– Att Handelsbanken och ICA väljer att satsa i Innerstan är fantastiskt roligt och viktigt för kvarterens utveckling, säger Christian Claesson, vVD och regionchef öst på Lundbergs Fastigheter. Det visar att vi skapat något riktigt bra som många vill vara en del av. Ett bredare och mer varierat utbud där vi blandar fler funktioner gör kvarteren mer levande - kontor, handel, restauranger och service skapar värde för varandra. Innerstans kvarter rymmer det mesta och dessutom i en attraktiv miljö där människor trivs och vill spendera tid, avrundar Christian.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.