Starkast inom handel

12 september 2023

Nyligen presenterar tidningen Market sin årliga rankning över de bästa företagen i detaljhandeln i tio olika branschkategorier. Tre finalister har utsetts i varje bransch i Market Awards.

Företagen har valts ut efter en sammanvägning av en mängd olika data och parametrar – ekonomiska nyckeltal som omsättningstillväxt och lönsamhet, kundnöjdhet, varumärkets styrka och utveckling samt innovationsförmåga och hållbarhetsarbete.


Undersökningen bakom Market Awards är ett samarbete mellan tidningen Market och Center of Retailing vid Handelshögskolan i Stockholm tillsammans med undersökningsföretagen Xtreme Insights och Better Business World Wide. Xtreme Insights är experter på varumärkesutveckling och Better Business har specialiserat sig på kundnöjdhetsmätningar.


– Handeln har länge befunnit sig i en utmanande situation, med kraftiga omvärldsförändringar och försämrad köpkraft hos konsumenterna. Därför känns det i år extra roligt att få lyfta fram och hylla Sveriges bästa detaljhandelsföretag. Många av våra finalister har lagt ner ett enormt arbete på att lyckas väl trots bistra tider. De har all anledning att känna sig stolta, säger Fredrik Svedjetun, chefredaktör på Market och ordförande i juryn för Market Awards.


Vinnarna i varje branschkategori kommer slutgiltigt att utses och offentliggöras torsdagen den 5 oktober vid en exklusiv festmiddag för alla finalister i Spegelsalen på Grand Hôtel. Då presenteras också en totalsegrare – detaljhandelns allra bästa företag 2023.


Här är alla finalister

Bygghandel

Beijer Byggmaterial

Hornbach

Mestergruppen

Diversehandel

Eko-gruppen

Normal

Rusta

Hemelektronik

Dustin

Elgiganten

Kjell & co

Hus & hem

Jysk

Mio

Svenskt Tenn

Hälsa & skönhet

Apotek Hjärtat

Apoteket AB

Lyko

Kläder & mode

Eton

Kappahl

Lager 157

Lek & nöje

Panduro

Partykungen

Spelbutiken

Livsmedel

Lidl

Willys

Xtra (Coop)

Optiker & accessoarer

Edblad

Lensway

Synsam

Sport & fritid

Outnorth

Revolution Race

Stadium Outlet


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.