Smarta lösningar i Munin NXT

23 februari 2021

I höstas tog Bonnier Fastigheter det symboliska spadtaget för nybyggnadsprojektet Munin NXT i södra city i Uppsala. Här skapas 3 600 kvm kontor med bästa tänkbara service. ”Det är flexibla ytor som bjuder in till olika arbetssätt för att passa de flesta företag”, säger Lars Skoglund, marknadsområdeschef, Bonnier Fastigheter.

Bild: Bonnier Fastigheter
Bild: Bonnier Fastigheter

Utvecklingsmöjligheterna av den befintliga fastigheten Munin var en starkt bidragande faktor till att Bonnier Fastigheter förvärvade den under 2018. Fastigheten ligger i ett av Uppsalas mest intressanta kontorslägen med promenadavstånd till centralstationen och city och tillbyggnaden av Munin NXT tar nu området till en ny nivå.

– Vi är en långsiktig fastighetsägare som arbetar aktivt för att utveckla både närområdet kring fastigheten och miljöerna i och kring byggnaden. Tillbyggnaden av Munin NXT är en stor del av den planerade utvecklingen, säger Lars Skoglund, marknadsområdeschef, Bonnier Fastigheter.

Totalt kommer Munin NXT att ha en yta på 3 600 kvm fördelat över sex våningsplan. I dagsläget är uthyrningsprocessen precis påbörjad och hela huset är vakant. Här finns det goda möjligheter att som hyresgäst vara med och påverka utformningen av lokalerna så att de passar verksamheten.

– I nya Munin NXT kan vi komplettera erbjudandet med toppmoderna kontorslokaler från 290 kvm till 3 600 kvm och därmed förhoppningsvis attrahera även mindre företag, säger Lars Skoglund.

Innovativ teknik

I Munin NXT är varje centimeter noggrant planerad för att ge företag ett kontor som inte bara är effektivt, utan även attraktivt. De flexibla ytorna inbjuder till olika arbetssätt för att passa olika slags företag.

– Här passar alla företag som har höga ambitioner gällande hållbarhet, uppskattar ett modernt arbetssätt och där man delar på det som går att dela på för att effektivt nyttja sina lokaler. Vi kommer dessutom att leverera en hög servicenivå i fastigheten, säger Lars Skoglund.

Fastigheten är även utrustad med innovativ och miljösmart teknik, bland annat finns belysning som kompenserar för dagsljus och ett klimatsystem som känner av energibehovet genom olika sensorer.

– Systemet sparar inte bara energi, det ger hyresgästerna koll på hur olika ytor används och ger möjligheten att anpassa ytorna på bästa sätt, både ur ett miljö- och affärsperspektiv, säger Lars Skoglund.

Här finns även tillgång till parkering för cykel och bil, samt ett cykel-spa där man själv kan serva sin cykel och utföra enklare reparationer. Det kommer också finnas gemensamma dusch- och omklädningsrum för de som kanske tränar på lunchen, ett café och en stor uteplats med soligt läge mot Fyrisån.

Högklassig service

Som hyresgäst i Munin NXT ska man inte behöva välja mellan att sitta nära vacker natur och ha de fördelar som ett kontor i city ger, intill fastigheten slingrar sig ån förbi Stadsparken och bara några minuters promenad bort finns lunchrestauranger, shopping, butik och gym. Man behöver dock inte ens gå så långt, för att ta del av högklassig service.

– I Munin NXT finns Bonnier Service på plats för att säkerställa att alla behov av kontorsservice tillgodoses både internt på kontoret samt för besökare. Flyttar man in i Munin NXT får man tillgång till Bonnier Service och de tjänster som är utformade för att möta både företagets och medarbetarnas behov, bland annat en gemensam reception, mötesrum, besökssystem samt post och bud. Det kommer också att finnas en hel del tilläggstjänster såsom, städning, kaffe och frukt på kontoret, vaktmästeri, teknisk support och cykelpool.

Ett välkommet tillskott av hållbara, effektiva och karaktärsfulla lokaler.

Den första inflyttningen i fastigheten beräknas till sommaren 2022 och med byggnationen hoppas man kunna stävja den brist på kontor som finns i Uppsala.

– Vi hoppas att Munin NXT betyder ett välkommet tillskott av hållbara, effektiva och karaktärsfulla lokaler på Uppsalas kontorsmarknad, avslutar Lars Skoglund.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.