Science Park Skövde till Lidköping

30 maj 2022

Science Park Skövde växlar upp sitt delregionala erbjudande genom att, tillsammans med Skaraborgs kommuner, öppna lokala noder runt om i Skaraborg. – Detta gör vi för att stärka innovationskraften i hela regionen, säger Mats Jägstam, vd för Science Park Skövde AB.

Bild: Bahnhof Cowork
Bild: Bahnhof Cowork

2021 påbörjade Science Park Skövde, i dialog med Skaraborgs kommuner, arbetet med att undersöka intresset och möjligheterna för ett delregionalt erbjudande.

- Responsen från kommunerna har varit väldigt positiv. Att vi nu satsar på lokala noder är en del i att skapa ett konkurrenskraftigt näringsliv i hela Skaraborg och en attraktiv delregion, säger Mats Jägstam, vd för Science Park Skövde AB.

- Med en lokal nod här i Lidköping kan vi göra både regionala och nationella innovationsstödssystem mer tillgängliga för våra företag. Detta underlättar också när vi skall bygga vidare på våra identifierade kluster inom livsmedel och kulturella och kreativa näringar, säger Anna Sundbom, näringslivschef i Lidköping.

Fler idéer och innovationer

Med lokala noder runt om i Skaraborg utökas Science Park Skövdes geografiska upptagningsområde, vilket skapar förutsättningar att fånga upp fler idéer och innovationer samt möjlighet att stötta fler företag i deras utveckling.

- Det handlar om att tillgängliggöra vårt erbjudande till hela Skaraborg. Till exempel genom att nå en större kritisk massa för de kompetenshöjande aktiviteter som kontinuerligt genomförs, men också att sprida resultat från såväl forskning som projekt. På så sätt kan vi bidra till fler entreprenöriella individer och öka andelen kunskapsintensiva företag, förklarar Mats Jägstam.

Kopplat till etableringarna kommer också affärscoacher att rekryteras, vars syfte är att stötta idébärare och företag i deras tillväxt- och utvecklingsresa.

”Vi är väldigt stolta”

Science Park Skövdes kontor kommer att ligga i Bahnhof Cowork, mitt i centrala Lidköping.

- Att få Science Park till våra nyöppnade lokaler i Sockerbruket är en viktig ingrediens i vår hyresgästpalett. Vi är väldigt stolta och tacksamma för samarbetet som ger oss båda större kontaktytor, mer trovärdighet och bättre renommé. Nu ska vi tillsammans spänna bågen för att bli skärningspunkten för skaparkraft i Skaraborg, säger Philip Malek, delägare Bahnhof Cowork.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.