Satsar på logistik i Nyhamnen

21 april 2020

Castellum har förvärvat en logistikfastighet i expansiva Nyhamnen, vilket är ett av Malmös mest attraktiva och expansiva områden med direkt anslutning till citykärnan.

Ola.jpg
Vi köper en väl fungerande fastighet men skapar även möjlighet till att på lite längre sikt utveckla området vidare, säger Ola Orsmark, region-vd för Öresund på Castellum.

Förvärvet av fastigheten (Havet 5), som är en tomträtt, motsvarar ca 17 000 kvm mark och har en uthyrbar area om cirka 6 000 kvm. Castellum planerar att i framtiden nyttja marken för vidare exploatering.

Vi köper en väl fungerande fastighet men skapar även möjlighet till att på lite längre sikt utveckla området vidare.

- Nyhamnen är ett mycket spännande område med stor potential. Med den bakgrunden är detta förvärvet strategiskt viktigt för oss. Vi köper en väl fungerande fastighet men skapar även möjlighet till att på lite längre sikt utveckla området vidare, säger Ola Orsmark, region-vd för Öresund på Castellum. 

Utöver den nyförvärvade fastigheten är Castellum även i startgroparna att sätta igång två av sina största byggprojekt någonsin just i Nyhamnen - Domstolsverkets nya domstolslokaler för Malmö tingsrätt och Förvaltningsrätten i Malmö samt E.ON:s nya huvudkontor.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.