Säljer moderna logistikytor

20 april 2023

Inlog har tecknat avtal om att sälja två nya logistikfastigheter under uppförande i Eskilstuna och Vaggeryd till BlackRock. Transaktionen har skett off-market.

Den ena fastigheten ligger i Vaggeryd, söder om Jönköping vid E4:an med en yta om cirka 27 000 kvm. Den andra fastigheten ligger i Eskilstuna Logistikpark vid motorvägen med en yta om cirka 21 000 kvm.

Båda fastigheterna är anpassade för framtidens logistik gällande automatisering, miljöcertifiering och energi. Fastigheterna kommer ha solpaneler installerade på taket och en av fastigheterna kommer ha automatiserad lagerhantering från Autostore. 

- Efterfrågan från hyresgäster inom logistik är fortsatt hög. Detta skapar också en stark investeringsvilja inom logistikmarknaden för moderna och hållbara logistikfastigheter med bra lokalisering, långa hyresavtal och starka hyresgäster. Försäljningen till BlackRock är ytterligare ett bevis för detta och som visar att Inlog har ett koncept och erbjudande för framtidens logistik, säger Hans Bengtsson på Inlog. 

- Med dessa förvärv växer vi BlackRocks fastighetsportfölj med två toppmoderna logistikanläggningar på bra platser med goda transportförbindelser till konsumenterna. I kombination med miljöcertifiering och automation kommer logistikfastigheter likt dessa vara viktiga och hållbara pusselbitar i tillväxten av e-handel, säger Thorsten Slytå, Managing Director och Head of Nordic Real Estate på BlackRock.

Transaktionen förväntas slutföras i början av tredje kvartalet 2023.

Om Inlog

Inlog är ett fastighetsbolag som ägs och drivs av fastighetsbolaget Infrahubs grundare Andreas Ekberg och Hans Bengtsson

Om BlackRock Alternatives

BlackRock Alternatives betjänar investerare som söker bättre avkastning inom infrastruktur, private equity, krediter, fastigheter, hedgefonder och alternativa investeringar. De strävar efter att erbjuda investeringar av högsta kvalitet genom att dra nytta av deras globala närvaro, starka förmåga att genomföra projekt och positionen som en eftertraktad partner. 31 december 2022 förvaltade BlackRock investeringar för kunders räkning till ett värde av 318 miljarder dollar världen över. 


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.