Revelop satsar söderut

7 september 2021

Fastighetsbolaget Revelop fortsätter sin expansion i Öresundsregionen genom förvärv av tre fastigheter i tre separata affärer. Förvärven innebär att Revelop på kort tid har förvärvat fastigheter omfattande totalt cirka 23 000 kvadratmeter i regionen.

Revelop.jpg
Bild: Revelop

Fastigheterna, ligger i attraktiva lägen i Malmö, Burlöv och Helsingborg och skapar en grund för Revelops fortsatta expansion i regionen. Fastigheterna är till hälften lagerfastigheter och hälften kontor. Samtliga finns på delmarknader med stort förändringstryck och har relativt stora vakanser samt god utvecklingspotential.

Vi ser stor potential för förvärv i Öresundsregionen som med sina drygt fyra miljoner invånare är Nordens befolkningsmässigt största region.

- Vi ser stor potential för förvärv i Öresundsregionen som med sina drygt fyra miljoner invånare är Nordens befolkningsmässigt största region. Regionen har en stark underliggande tillväxt driven av omfattande infrastrukturprojekt och bostadsutveckling. Det går i linje med vår strategi att investera i delmarknader med stort förändringstryck, säger Revelops VD Thomas Sipos.

Revelop strävar efter att varje fastighet ska genomgå en hållbar resa – från brun till grön. Det leder bland annat till minskad energiförbrukning och lägre CO2-utsläpp.

- Genom omfattande investeringar skapar vi attraktiva och långsiktigt hållbara byggnader, med distinkt ESG-profil, säger Thomas Sipos.

I utvecklingen av de förvärvade fastigheterna kommer Revelop att verka för detaljplaneändringar även för att skapa förutsättning för utveckling av prisvärda bostäder. Revelop utökar också sitt egenutvecklade co-working koncept C/O genom att öppna en ny anläggning i Helsingborg.

Revelop, som i början av året stängde sin femte fastighetsfond med drygt två miljarder kronor i utfästelser, fortsätter hålla en hög förvärvsaktivitet. I tio separata affärer har Revelop förvärvat 21 fastigheter med en total yta på 93 000 kvadratmeter.


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.