Prisregn på Fastighetsgalan

9 februari 2023

Den 8 februari bjöd Lokalguiden och World in Property in till Fastighetsgalan 2023, för nionde året i rad. Det blev en fantastisk kväll där en mängd värdiga vinnare korades.

Andreas Carlsson, Infrastruktur- och bostadsminister, inledde galan och sedan tog den hyllade komikern Niklas Andersson över rodret. Kvällen fortsatte med en trerättersmiddag ackompanjerad av mer humor med karaktären Karsten Torebjer, musik med husbandet Patriks Combo och till det en fantastisk feststämning. Men framför allt korades många värdiga vinnare.

world in property award - wisdome stockholm

”Priset går till Wisdome Stockholm som bokstavligt talat är framtiden. Här samlas digital kompetens och framtida innovationsförmåga. Denna världsunika byggnad, trots sitt något undanskymda läge på Tekniska muséets innergård, tänjer på gränserna för vad som är möjligt att konstruera i trä. Eller vad sägs om taket som är ett böljande rutnätssystem i fem lager av träbalkar som når en spännvidd på 48 meter – helt utan pelare. 20 kilometer LVL-trä levereras för att sedan böjas och anpassas med exakt precision. Bara det är värt ett pris i sig. Arkitektkontoret Elding Oscarson har ritat en byggnad som utmanar och sätter material och konstruktion på prov. Smart och inte minst klimatsmart.”

2. Ebbepark, Linköping

3. Embassy of Sharing, Malmö

4. World of Volvo, Göteborg

lokalguidenpriset - Noviers uthyrningsteam

”Priset går till Noviers uthyrningsteam som verkligen visar prov på att fint lagarbete både är avgörande och inte minst framgångsrikt. Med stort kundfokus, långsiktighet, transparens och en stor dos proffsighet springer man alltid de extra metrarna. Tillsammans.”

2. Uthyrningsteam Castellum Väst

3. Pia Ellingsworth, Nyfosa

Årets Tillväxtkommun - Mölndals Stad

"Priset går till Mölndals Stad som, trots skuggan av Göteborg, oförtrutet fortsätter sin resa mot något större, med eller utan höghastighetståg. Med modiga och genomtänkta visioner har man positionerat sig som en ambitiös samhällsbyggare och med sitt attraktiva läge är man med och förstärker Västsverige. Miljardsatsningen GoCo Health Innovation City placerar verkligen Mölndal på kartan och tillsammans visar man vägen för svensk hälsoinnovation i världsklass. Dessutom med en äkta hockeyikon som medpassagerare. Med projekt Forsåker tar man ett 300 år gammalt pappersbruk in i framtiden – med både varsamhet, mod och hållbarhet i bagaget. Resan för Mölndal har bara börjat.”

2. Huddinge kommun

3. Eskilstuna kommun

Årets Fastighetsbolag Kommersiellt - Castellum

”Priset går till Castellum som tidigt hoppade på hållbarhetståget och som numera kan kalla sig Europas mest hållbara fastighetsbolag. Redan 2016 tog Castellum emot sin WELL-certifiering för Eminent i Hyllie och blev först över mållinjen i Norden även här. Både mänsklig, ekonomisk och planetär hållbarhet värderas högt i bolaget där man aldrig tummar på det eleganta. Ständigt presenteras spännande projekt – Infinity i Hagastaden, GreenHaus i Helsingborg, Noon Garden i Göteborg och Domstolsverket i Malmö för att nämna några. Eller Korsningen i Örebro som är Castellums första NollCO2-certifierade fastighet i trä. En tidig satsning på både coworking och digitalisering visar på medvetenhet och driv och med örat ständigt mot rälsen har man koll på morgondagens arbetsplatser, redan igår. Nyligen positionerade Castellum sig ytterligare på marknaden genom förvärvet av Kungsleden.”

2. Atrium Ljungberg AB

3. Fastighets AB Balder

Årets Fastighetsbolag Bostad - Stena Fastigheter

”Priset går till Stena Fastigheter som genom sin över 20 år långa hållbarhetsresa öppnat upp det som hela branschen nu präglas av. Ett av Stenas viktigaste affärsmål är att halvera sin klimatpåverkan till år 2030 och kopplar ihop hållbarhet med ny teknik för att nå dit på ett effektivt sätt. Men Stena visar också vägen till social hållbarhet med flertalet sociala projekt och inte minst genom sin relationsförvaltning som skapar trygga, stabila och trivsamma boendemiljöer. Det är viktigt med uppstickare men det är när äldre, etablerade aktörer börjar röra på sig som det blir en stor skillnad, menar juryn. Stena är i mångt och mycket en fyr som visar vägen framåt.”

2. Wallenstam

3. Sverigehuset

Årets mäklare - Marcus Christenson, New Property

2. Gustav Hellströmer, New Property

3. Rikard Améen, New Property

4. Anna Johansson, Lokal Direkt

5. Hanna Friman, Lokal Direkt

6. Matilda Eliasson, Loqalo

7. Veronica Peirano, KWPA

8. David Werner, New Property

9. Amanda Collin, Loqalo

10. Rebecca Wedin, KWPA

Årets uthyrare - Ensar Gigovic, Stena Fastigheter

2. Nicklas Schmidt, Swedish Logistic Property

3. Eric Olsson, Novier Real Estate

4. Linda Neidert, Bygg-Göta

5. Fredrik Lindén, Novier Real Estate

6. Rozana Yevno Eriksson, Stena Fastigheter

7. Gino Ghasemi, Stendörren Fastigheter

8. Jacob Lilja, Novier Real Estate

9. Amanda Braun, Fastighetsägarna

10. Mats Boson, Valvet House of Business


Ett stort grattis till alla! Hoppas vi ses den 7 februari 2024, som blir ett riktigt jubileumsår!

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.