Perfekt läge för nya sättet att arbeta

17 januari 2023

Precis intill T-centralen, på Klarabergsgatan 37 mitt i Stockholms city, omvandlar Mengus just nu fastigheten Orgelpipan 5. Huset byggs om från grunden och kommer framöver kunna erbjuda toppmoderna kontor. Orgelpipan fylls också med flera unika funktioner och möjligheter och kommer kunna stärka varumärket för antingen ett enda företag eller flera. Inflyttningen är planerad till våren 2024.

Orgelpipan omfattar cirka 2 800 kvm uthyrningsbar yta som går att dela upp på olika sätt och där förutsättningarna för det nya sättet att arbeta byggs in.

Ett multifunktionshus

Genom att koncentrera kontoren till ovanvåningarna och alla andra ytor under markplan skapas rejält tilltagna samlingsplatser i det egna huset där företagets alla medarbetare kan sammanstråla och utbyta idéer och tankar.

– Detta är mycket bättre än att ha olika mötesrum utspridda på kontoret, och definitivt smartare än att hyra mötesplatser på stan, konstaterar Hansi Danroth, senior partner på Mengus. Genom att samla ihop och skjuta ner funktionerna under mark skapar man förutom synergi också en riktigt bra totalekonomi. Detta är nya tidens sätt att arbeta.

Detta är reseeffektivitet på riktigt. 

Förutom kontor plus konferens- och mötesytor görs det plats för till exempel retail och ett eget gym. Dessutom kan huset även inrymma övernattningsrum, utbildnings- och föreläsningssalar, café, showroom eller studios.

– Eller en kombination av olika funktioner, menar Hansi Danroth.

I samband med kontorsplanen, som Mengus menar blir något utöver det vanliga, kommer huset sannolikt även att erbjuda en härlig takterrass. Med utsikt över Stockholms innerstad.


Reseeffektivitet på riktigt

– Att huset ligger så här centralt, precis intill centralen och alla kommunikationer, kommer givetvis med många fördelar. Här kan ett bolag ha sitt huvudkontor eller en satellit-hub som är geografiskt neutral och som gör det enkelt för anställda och besökare att ta sig hit. Oberoende av varifrån man kommer.

Detta är reseeffektivitet på riktigt, fortsätter Hansi Danroth.

– Man behöver inte byta färdmedel till Fridhemsplan eller promenera till Östermalm, ofta tar dessa sista metrar lika lång tid som att komma in till city. Det här är verkligen ett toppenläge för företag med högt ställda krav som vill kunna attrahera de bästa talangerna.

I Orgelpipan finns det alltså möjlighet för ett enda företag att skapa ett multifunktionshus och samtidigt sätta sitt varumärke på hela huset, något som inte många får chansen att göra, menar Hansi Danroth.

– Chrysler-building, SAS-huset, DN-skrapan och Mercedes Benz-huset är några exempel och i Orgelpipan finns nu samma unika möjlighet.

Ett kontor som lockar

Ombyggnationen är i full gång och Orgelpipan görs om med både nutidens och framtidens sätt att arbeta i fokus.

– Många företag efterfrågar idag centralt belägna, attraktiva kontor dit medarbetarna dras. Kontor som fungerar som en samlingsplats där man trivs och både kan arbeta och umgås med kollegorna. Gärna med tysta kontorsplatser och många tillgängliga mötesrum med bra teknik som möjliggör hybridmöten. Kan man dessutom få till inbyggda träningsmöjligheter, sociala ytor och loungemiljöer så har man ett riktigt attraktivt kontor. Det är med dessa förutsättningar vi nu bygger om Orgelpipan och skapar en inspirerande miljö fylld av energi, förklarar Hansi Danroth avslutningsvis.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.