Pånyttfödelse av klassiskt hotell

26 mars 2019

Renässans, make over, revitalisering eller kanske rent av pånyttfödelse. Vilka ord man än väljer blir resultatet detsamma: ett klassiskt hotell gör comeback.

När Radisson Blu Scandinavia nyinvigs efter drygt tre års renovering får Göteborg ett internationellt hotell i världsklass - och göteborgarna en ny mötesplats för nöje, affärer och allt däremellan.

Vår vision är att bli världens bästa skandinaviska hotellupplevelse för både internationella och inhemska gäster.


- Nu har alla bitar kommit på plats i en fantastisk helhet. Jag känner mig helt trygg med att lägga ribban högt. Vår vision är att bli världens bästa skandinaviska hotellupplevelse för både internationella och inhemska gäster, säger hotelldirektör Jessica Rivle.

Hotellets historia är som en spegel av sin samtid. Karuselldörrarna öppnades 1986 och det nya hotellet landade perfekt i åttiotalets framtidsoptimism. Under ett drygt årtionde korsades business, pleasure, politik och rockmusik i den enorma ljusgården där prominenta gäster ofta sågs skymta förbi: Madonna, Rolling Stones, U2, Dolly Parton, president George Bush, Backstreet Boys och Håkan Hellström är några exempel på celebriteter vars ande fortfarande svävar i lokalerna.

- Det glada åttiotalet förbyttes i nittiotal med lågkonjunktur, omtumlande globalisering och digitalisering. Göteborg växte kraftigt som destination och evenemangsstad. Nya konkurrenter utmanade både oss och hela branschen.

2016 gick startskottet för den storsatsning som nu genomförts. Med Fastighets AB Balder som fastighetsägare togs beslut om en totalrenovering från topp till tå. Varenda kvadratmeter (av sammanlagt ca 27 517) granskades och gavs nytt liv av våra arkitekter och inredare. Allt för att återge flaggskeppet sin forna glans.

- Vi är väldigt nöjda med hur arbetet har förlöpt och framförallt det fina resultatet. Det är viktigt för Göteborg att kunna erbjuda hotell på den höga nivå där Radisson Blu Scandinavia nu befinner sig, säger Erik Selin, VD på Balder.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.