Nytt uppdrag för Loqum

16 mars 2020

Loqum har fått i uppdrag att i samarbete med Peab hyra ut lokalerna i den nya kontorsfastigheten Gamlestads Smedja som Peab ska bygga vid Gamlestads Torg.

Byggnaden som blir åtta våningar hög med våningsplan på 1 500 – 1 700 kvm innehåller totalt 13 000 kvm kontorslokaler. Kontorshuset byggs i kvartersform med en ljusgård i mitten där det blir möjlighet för arbete och olika typer av möten och sammankomster. För att bygga vidare på områdets industriella arv strävar Peab efter att skapa en industriell känsla i utformningen av kontorshuset.

- Att prata om Gamlestadens många rätt är lätt och den stora fördelen är områdets läge i det framtida Göteborg. Gamlestaden kommer att bli en av de absolut viktigaste och mest expansiva stadsdelarna och vi har stort förtroende för att samarbetet med Loqum skall bidra till framgång i vårt projekt, säger Johannes Öberg försäljningschef på Peab.

Peab hoppas kunna starta bygget i år och planerad inflyttning är 2024.

Vi har stort förtroende för att samarbetet med Loqum skall bidra till framgång i vårt projekt.

- Uppdraget för Peab är ett viktigt och betydelsefullt åtagande som vi går in i med ett stort engagemang. Vi kommer att bearbeta alla stora bolag i regionen i ett tätt samarbete med Peab och det skall bli spännande att se vad vi kan åstadkomma tillsammans, säger Adam Wilson på Loqum.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.