Nytt restaurangkoncept till Gävle

1 december 2020

Sushi Yama har nått en ny ort och en ny region. Det blir i landskapet Gästrikland som årets sjunde etablering öppnar, i Valbo och Valbo Köpcentrum. Restaurangen strax utanför Gävle tar också över titeln som kedjans norra utpost, som sen i fjol har innehafts av Borlänge.

Bild: ushi Yama
Bild: ushi Yama

Trots rådande omständigheter kring coronaviruset så fortsätter Sushi Yama att expandera och nå ny mark. Kedjans expansionsgrupp ser över ett flertal kommande etableringar och Gävle samt Valbo har varit av intresse under en tid.

- Samhällssituationen ser ut som den gör, men en ljusning kommer förr eller senare. Vårt expansionsteam inhouse och likaså vår externa konsult Gate46 arbetar med flera potentiella etableringar för tillfället. Det här blir vår sjunde etablering i år, varav den femte sen maj månad. Just Valbo Köpcentrum är ett shoppingnav som växer och för närvarande genomgår en omfattande renovering och ombyggnation. En god variation av verksamheter finns under samma tak och vår restaurang är likt många tidigare etableringar också i kontakt med dagligvaruhandel i form av Stora Coop, vilket samspelar bra med takeaway. Anslutningen till IKEA, Leos Lekland och andra aktörer i området skapar dessutom flöden som ger handelsplatsen ett mervärde, berättar Danny Barsoum – Chief Brand Officer för Sushi Yama.

Sushi Yama i Valbo kommer att erbjuda den reguljära menyn, men också det förlängda segmentet Dim Sum. Det innebär att restaurangen kommer att servera bl.a. dumplings och bao buns, som ett uppskattat komplement till sushin. Restaurangen ligger i shoppingstråket som länkar samman gallerians delar och det är en yta med mycket rymd. För närvarande finns 40 sittplatser, med utrymme för fler.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.