Nytt matkoncept till Helsingborg

10 januari 2023

I vår öppnar Bagatelle Bistro på Bruksgatan i Helsingborg city. Ett nytt bistro-koncept som satsar på grab-and-go maträtter för stadskärnans besökare på språng.

bagatelle.jpg
Anthony Gossian. Bild: Bagatelle Bistro

Hos Bagatelle Bistro anpassas utbudet efter människan på språng, med mat som passar på väg till skolan, jobbet eller träningen. Det kommer även finnas möjlighet att äta mellanmålet, lunchen eller middagen på plats och unna sig en god brunch på helgerna. Ägaren Anthony Gossian, som idag driver Helsingborgs Glassfabrik och Bubblelicious, har tidigare erfarenhet inom grab-and-go-koncept och caféverksamhet. I sitt nya koncept har han utgått från vad han upplever saknats i stadskärnan och byggt vidare på detta med noga utvalda råvaror och leverantörer, och inspiration och idéer han samlat genom åren. Man strävar efter att arbeta miljömedvetet och organiskt med vegetariska och veganska alternativ som ofta efterfrågas.

– Dagens människor har ett hektiskt liv. Vårt koncept kommer erbjuda en möjlighet att ta en snabb paus i vardagen. Vi vet hur stressigt det kan vara under lunch och har valt att ta fram ett system som gör det snabbt och smidigt att besöka oss. Vi satsar på snabbhet, enkelhet och det skall vara gott för en bra peng. Givetvis kommer vi även erbjuda sittplatser som ett alternativ och skapa en lugn och harmonisk miljö, berättar Anthony Gossian.


Viktor Spinola, som representerar fastighetsägaren BRF Mariatorget, ser positivt på den kommande etableringen.

– Vi tycker konceptet är spännande och vi är övertygade om att det kommer passa bra in i området. Anthony och teamet bakom etableringen har varit väldigt professionella sedan vår första kontakt och vi ser mycket fram emot att arbeta tillsammans med dem under lång tid framöver, säger Viktor Spinola.

Martin Klinteberg, etableringsansvarig Helsingborg City, har samarbetat med fastighetsägaren i etableringen av Bagatelle Bistro.

– BRF Mariatorget tillhör en av de större bostadsrättsföreningarna i staden och har en nyckelroll på Bruksgatan där man sedan tidigare inhyser en mängd starka hyresgäster såsom Buttrick's och Bruket Kaffebar. Fastighetsägarna såg omgående värdet av att applicera denna typen av verksamhet på gatan och, precis som Bagtelle Bistro, i en miljö som även kan leva i samklang med övriga verksamheter i den delen av stadskärnan, säger Martin Klinteberg.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.