Nyproducerade logistiklokaler

7 december 2017

Skanska Fastigheter har möjlighet att erbjuda nyproducerade och moderna lager- och logistiklokaler på flera håll i Skåne. Främst siktar de in sig på Norra Hamnen i Malmö och Långeberga i Helsingborg, båda attraktiva knutpunkter ur ett trafik- och logistikperspektiv.

kubiklager-norra-hamnen-skanska.jpg
Skanska Fastigheter bygger en lager- och logistikbyggnad om 19 500 kvm i Norra Hamnen, Malmö. Bild: Skanska

I Norra hamnen i Malmö bygger Skanska Fastigheter nu en lager- och logistikbyggnad om 19 500 kvm, med 12 meters takhöjd och 4 tons golvbärighet. Hela huset är sprinklat enligt ESFR.

– Vi bygger efter vårt koncept Kubiklager. Moderna och effektiva logistiklokaler med minst en port per tusen kvm lager- och logistikyta, berättar Johan Hedve, uthyrare på Skanska Fastigheter. 25 procent av ytan är redan uthyrd och de första hyresgästerna flyttar in i slutet av sommaren.

– Vi ser att intresset för vårt Kubiklager är stort. Det är en bra produkt som erbjuder lokaler av hög kvalité.

Johan Hedve, Uthyrare, Skanska Fastigheter

Attraktivt läge

Men det är inte bara lokalerna i sig som lockar. Även läget ses som mycket attraktivt.

– Norra hamnen utgör verkligen en sweet spot med direkt anslutning till järnvägsnätet och hamnområdet samtidigt som området är lättillgängligt via motorvägsnätet. Och precis på andra sidan sundet ligger Kastrups flygplats. Dessutom har vi en kombiterminal i hamnområdet som gör att man väldigt snabbt kan byta från ett trafikslag till ett annat, säger Johan Hedve. Hela Norra hamnen har en yta om 750 000 kvm.

– Området är enormt och har verkligen framtiden för sig. Kubiklager är vår första lageretablering i Malmö Industrial Park, och vi ser stor potential i att fortsätta satsa i området.

Även Helsingborg är intressant

Men det är inte bara Malmö som Skanska finner intressant.

– När vi gör analyser för att bestämma var vi ska satsa tittar vi på logistiknoder och var godset kommer in i Sverige osv. Då är Helsingborg självklart ett mycket intressant läge, menar Johan Hedve. Här passerar både E6 och E20, som korsas av E4 mot Stockholm. Ett av företagen som fattat tycke för Helsingborg som logistikläge är ICA, som valt att placera ett av sina centrallager här.

– I området Långeberga har vi väldigt mycket mark som vi kan utveckla. Totalt kan vi bygga ca 100 000 kvm lager- och logistikyta här. På Långeberga kan vi bygga från små enheter på 4 000 kvm till stora enheter på 30 000 kvm med 35 meter i takhöjd. Utöver Långeberga har vi mark i Vasatorp och Södra Väla.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.