Nya logistikytor till Eskilstuna

23 februari 2022

Logistikfastighetsföretaget Prologis har förvärvat drygt 30 000 kvm mark av Eskilstuna kommun. Prologis planerar nu en ny logistikfastighet på minst 15 000 kvm på området. Hela projektet är en strategiskt långsiktig investering i ett logistikområde som kommer att fortsätta utvecklas när bristen på bra logistikyta i Stockholm ökar.

Tomten kommer att få en drygt 15 000 kvm stor toppmodern logistikfastighet som byggs på spekulation. Byggstart planeras redan till i början av detta år.

– Prologis är en långsiktig ägare och förvaltare av logistikfastigheter som alltid letar efter möjligheter att expandera i hållbart attraktiva områden, säger Gunnar Gillholm, Country Manager på Prologis Nordics. Eskilstuna har de egenskaper som ett bra logistikläge ska ha; bra utbud av transportvägar, närhet till Stockholm, en framsynt kommunledning och en robust efterfrågan.


Eskilstuna är välplacerat för hela Norden. Här finns Sveriges största intermodala terminal och läget kombinerar tre olika transportvägar – järnväg, vägtransporter och flyg. Avståndet till Stockholm är bara 70 km och 3,8 miljoner innevånare bor inom 60 minuters radie.

– Eskilstuna fungerar långsiktigt som ett perfekt komplement till den dyrare Stockholmsmarknaden, säger Gunnar Gillholm. Vi tror starkt på Eskilstuna som marknad och vill fortsätta växa i området även efter vi färdigställt det här projektet.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.