Nya hyresgäster till växande life science-noden Medeon

4 juni 2024

I sommar flyttar medicinteknikföretaget Rubin Medical till Medeon (Forskaren 1) samtidigt som befintliga hyresgästen Swedencare utökar sina ytor. Avtalen omfattar totalt cirka 1 000 kvm.

Bild: Wihlborgs Fastigheter
Bild: Wihlborgs Fastigheter

Rubin Medical marknadsför och distribuerar högteknologiska hjälpmedel för patienter med typ 1-diabetes och ingår sedan 2012 i teknikkoncernen Indutrade. Avtalet på Medeon omfattar 840 kvm och fem år med inflyttning den 1 augusti.

Swedencare, som tillverkar kosttillskott till hund, katt och häst, har redan idag sitt huvudkontor på Medeon och utökar sina ytor samt förlänger avtalet med fem år från och med den 1 juli.

Så sent som 2020 färdigställde Wihlborgs en ny byggnad på Medeon på 3 500 kvm i syfte att möta det stora intresset bland life science-företag. Nu står forskningsparken inför en omfattande expansionsfas med en ny detaljplan för området som möjliggör en utökning från 30 000 till cirka 80 0000 kvm för verksamheter inom life science inom några år. Medeon är samtidigt en del av det ständigt växande dansk-svenska life science-klustret Medicon Valley.

- Sedan vi satt på Medeon senast för femton år sedan har vi vuxit från cirka 60 miljoner i omsättning till 1,2 miljarder. Nu behöver vi sammanhållna lokaler med plats för fortsatt tillväxt, där Medeon med sin infrastruktur och andra life science-bolag som grannar är mycket attraktivt, säger Karl-Johan Öhman, vd för Rubin Medical.

- Med sin sammansättning av olika life science-företag och närhet till akademi, sjukvård, rekreation, kultur, boende och kommunikationsförbindelser erbjuder Medeon alla ingredienser för ett stimulerande företagsklimat. Vi är glada att Rubin Medical och Swedencare väljer att vara här. Den planerade utökningen av Medeon kommer att ge ännu bättre förutsättningar för verksamheter att etablera sig och växa, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.