Ny flaggskeppsbutik till MOOD

20 februari 2024

Handelsplatsen MOOD i centrala Stockholm väljer att stärka sitt utbud inom modesegmentet. Till hösten öppnar en ny flaggskeppsbutik i premiumläget Mäster Samuelsgatan/Regeringsgatan. MQ, som har handplockats för att bredda erbjudandet i Moodkvarteret, öppnar en butik på 400 kvm. Butiken kommer att bli en plattform för MQ för att möta kunderna genom olika events och för B2B-samarbeten.

Bild: AMF Fastigheter
Bild: AMF Fastigheter

Handelsplatsen MOOD och det omgivande kvarteret är idag en myllrande plats med butiker, kontor, restauranger och caféer där omkring 10 000 personer arbetar. MOOD samlar flera omtyckta koncept inom modesegmentet, senast öppnade Singular Society sin flaggskeppsbutik här. I höst breddas utbudet ytterligare när MQ öppnar en stor butik i gatuplan i hörnet Mäster Samuelsgatan/Regeringsgatan.


- Vi är så glada att MQ öppnar i MOOD. Den nya butiken i bästa läge är en viktig pusselbit i shoppingerbjudandet och vi är säkra på att den kommer uppskattas mycket bland de som arbetar, besöker och rör sig i kvarteret, säger Cecilia Åkesson, centrumchef för MOOD.

MQ är Sveriges största varumärkeskedja inom mode och erbjuder noga utvalt mode sedan 1957. Den nya butiken blir en inspirerande miljö för modeintresserade och en plattform för MQ att möta sina kunder. Här byggs en loungeyta, vilken blir en given mötesplats för MQ:s B2B-samarbeten och kommer aktivt användas för lanseringar, events och sändningar av Live shoppings.

Butiken i MOOD blir unik på marknaden med sitt breda utbud. Hela MQ:s sortiment kommer att finnas, samt tjänster som MQ Second Hand, skrädderi, personal shopper, infärgningstjänsten 100B och Sneakerstvätten. Tjänsterna möjliggör för kunden att öka livslängden på redan existerande plagg – en viktig del för att bygga en långsiktig garderob.

- Vi ser fram emot att öppna ytterligare en butik i Stockholm där vi ser en fin utveckling och stor efterfrågan från våra kunder. Vi gör denna satsning som ett led för att komma än närmare våra kunder, såväl i butik som online. Vårt nya butikskoncept har mottagits mycket väl och förmedlar med stor tydlighet vårt inbjudande och kvalitativa erbjudande, säger Ingvar Larsson, VD MQ Marqet.


Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.