Ny aktör väljer Helsingborg

28 november 2022

Den nederländska butikskedjan Kayori startades upp 2018 och har närmre 800 återförsäljare runt om i Europa. När Kayori nu kliver in på den nordiska marknaden blir Helsingborg city platsen för den första fysiska butiken.

hborg.jpg
Kayori, både som namn och förhållningssätt, hämtar inslag från den japanska kulturen som håller en holistisk syn på liv, harmoni och välmående.

Kedjan Kayori startade i Nederländerna för drygt fyra år sedan och skapar hållbara, ekologiska produkter tillverkade av naturliga ingredienser. Utbudet sträcker sig från sängtextiler, morgonrockar, vårdprodukter, dofter, ljus och mera därtill. Processen för tillverkningen följer strikta regler och sker under hållbara förhållanden under hela kedjan från plantage till tillverkningen.

Helsingborg är strategisk rätt för oss, med tanke på Danmark och turismen som staden drar, samt som referensbutik för många intressenter inom det nordiska området.

– Kayori, både som namn och förhållningssätt, hämtar inslag från den japanska kulturen som håller en holistisk syn på liv, harmoni och välmående. Vi vill skapa en bättre värld för alla som kommer i kontakt med våra produkter, alla som använder dem och alla som förverkligar vår tillverkning. Vår filosofi är att hylla naturens egna under samtidigt som vi skapar små lyckostunder för både kropp och själ, säger Maria Hammarberg Thörnqvist som kommer driva butiken på Kullagatan.

Satsningen på den nordiska marknaden startade så sent som sommaren 2022. Kayori Store Helsingborg är den första butiken av sitt slag i Norden och designas enligt Kayoris koncept som är skalbart och helt anpassad efter marknadens behov. Efter lanseringen i Helsingborg väntar Stockholm och Göteborg. Kayori har idag runt 780 partners i Nederländerna, Belgien, Luxemburg, Tyskland, Spanien, Island och med etableringen i Sverige arbetar man brett med fokus på möbel- och sängbutiker samt parfymerier.


– Helsingborg är strategisk rätt för oss, med tanke på Danmark och turismen som staden drar, samt som referensbutik för många intressenter inom det nordiska området, fortsätter Maria Hammarberg Thörnqvist.

Etableringen är resultatet av ännu ett samarbete mellan Helsingborg City och fastighetsägare som, i detta fallet, företrätts av Mats Boson på Valvet House Of Business;

– Redan vid första kontakten kände jag att detta var en butiksidé som Helsingborg city inte får missa. Genom ett bra samarbete och dialog, samt bra underlag från Kayoris befintliga butiker, var det lätt att identifiera vilken av de få lediga butikslokalerna på Kullagatan som skulle passa hyresgästen bäst. Vi har haft en snabb process mellan första kontakt och kontraktsskrivning.

Även Helsingborg Citys etableringsansvarig Martin Klinteberg känner sig nöjd med etableringen av Kayori Store Helsingborg. Butiken öppnar upp i slutet av november på Kullagatan 40.

– Detta ligger helt i linje med vår ambition att försöka hitta en balans i stadskärnan mellan kedjor och unika koncept. Extra kul är det alltid när en utländsk, redan etablerad aktör, väljer Helsingborg för sin första fysiska butik. Dessutom sin första butik i Norden. Det ska bli jätteroligt att följa Kayori som ligger helt rätt i tiden med sitt hållbarhetstänk, och fokus på att skydda planeten, inte bara affärsmodellen, säger Martin Klinteberg, etableringsansvarig Helsingborg City.


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.