"Nomineringen är ett erkännande"

29 november 2022

Uppsala kommun är en av de nominerade till priset Årets Tillväxtkommun som delas ut på Fastighetsgalan. Här berättar Christian Blomberg, Stadsbyggnadsdirektör på Uppsala kommun om nomineringen.

Bild: Uppsala kommun
Bild: Uppsala kommun

Årets Tillväxtkommun är ett rikstäckande pris som går till en kommun som nödvändigtvis inte haft den starkaste ekonomiska tillväxten eller högst inflyttning utan även arbetat hårt för att locka till sig nya byggprojekt inom både bostads- och den kommersiella sektorn. Pristagaren har också arbetat intensivt med utvecklingen av stadens stads- och infrastrukturprojekt.

En av de nominerade kommunerna är Uppsala kommun.


– Det är verkligen jätteroligt och ett slags erkännande för att vårt och marknadens samlade arbete med att möta den tillväxt som sker i Uppsala genom välmående företag, de två universiteten och de innovationsmiljöer som finns kopplade till dessa, säger Christian Blomberg, Stadsbyggnadsdirektör på Uppsala kommun.

Varför tror du att ni blivit nominerade?5
– Det vet man ju aldrig exakt. Men jag känner mig säker på att vi över tid har haft förmåga att med en innovativ stadsbyggnad som går mot det klimatneutrala kunnat möta den stora tillväxt som skett och kommer att ske i Uppsala över tid. Vi har både under hög- och lågkonjunkturer hållit byggandet av både bostäder och arbetsplatser i Uppsala på en hög nivå och står nu inför stora nybyggnads- och omvandlingsprojekt som kommer att säkra Uppsalas tillväxt till efter 2050.

– En vinst skulle givetvis vara ett stort erkännande för oss och alla de aktörer som verkar på Uppsalamarknaden.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.