NCC säljer och planerar nästa etapp

15 januari 2020

NCC har sålt logistikprojektet Stora Bergstomten i Arendal till ICA Fastigheter. Fastigheten ska användas som ett e-handelslager för ICA Sverige. NCC har utvecklat flera logistikprojekt i Arendal och påbörjar nu planeringen för nästa etapp.

NCC.jpg
Bild: NCC

Stora Bergstomten är den fjärde etappen i Arendal Green Park i Göteborgs hamn och här utvecklar NCC och ICA tillsammans ett nytt e-handelslager. ICA Sverige tecknade ett hyresavtal för hela den uthyrningsbara ytan om cirka 17 200 kvadratmeter i april i år.

– Vi ser att intresset för logistikfastigheter ökar i takt med en växande e-handel och Arendal har ett av Sveriges bästa logistiklägen. Vår ambition är att utveckla attraktiva och hållbara fastigheter genom bland annat BREEAM-certifiering i nära samverkan med våra kunder för att kunna möta deras behov. Att ICA nu blir både hyresgäst och ägare är ett bra exempel på det, säger Johanna Hult-Rentsch, regionchef Väst, NCC Property Development.

Vi ser att intresset för logistikfastigheter ökar i takt med en växande e-handel och Arendal har ett av Sveriges bästa logistiklägen.

Affären genomförs som en bolagsförsäljning med ett underliggande fastighetsvärde om cirka 290 MSEK. Inga hyresgarantier lämnas vid försäljningen. Fastigheten beräknas vara färdigställd i fjärde kvartalet 2020 och ger då en positiv resultatpåverkan i NCC Property Development.

– Förvärvet är i linje med vår strategi att skapa en infrastruktur för ICA:s logistik och e-handel. Arendal är ett strategiskt viktigt läge och kommer göra det enklare och mer effektivt för ICA-butikerna att samordna plock och leverans i ett gemensamt e-handelslager, säger Lena Boberg, vd ICA Fastigheter.

Arendal har en placering i direkt anslutning till Göteborgs hamn och invid riksväg 155, med utmärkt skyltläge. NCC har utvecklat flera logistikprojekt i Arendal och påbörjar nu planeringen för nästa etapp.

NCC har som mål att minimera projektets miljöpåverkan och att fastigheten ska bli certifierad enligt det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.