Moderna kontor i anrikt hus

29 september 2020

Folksam har, tillsammans med Newsec, påbörjat lokalrenoveringar i fastigheten Svanen, ett stenkast från Malmö C. Till våren står ett kontor om 193 kvm helt inflyttningsklart och ytterligare en lokal om 475 kvm, med husets enda balkong, kommer att börja renoveras inom kort. Här har man möjlighet att vara med och påverka utformningen.

Ett stenkast från Malmö C, alldeles intill Kungsparken i hörnet Adelgatan/Göran Olsgatan, ligger fastigheten Svanen, i ett kvarter med gamla anor. Det hus som står på platsen idag ritades 1885 av Salomon Sörensen, Malmös andra stadsarkitekt, och är ett tidstypiskt storstadshus som lika gärna kunde ha byggts i Köpenhamn eller Berlin. 

Inga vanliga kontor

Huset är fullt av fina detaljer som sten, mosaik, smide, generös takhöjd, trägolv, stuckatur och spröjsade fönster. Detaljer som ska bevaras nu när Newsec har påbörjat renoveringen av lokaler i olika storlekar.

Jag vågar nog säga att de här ytorna kommer att skilja sig åt från de vanliga nybyggda kontoren i stan. 

- Vi vill se till att huset följer sin tidsepok, förklarar Malin Henriksson, Leasing manager, Newsec. Jag vågar nog säga att de här ytorna kommer att skilja sig åt från de vanliga nybyggda kontoren i stan. Det kommer att bli moderna kontor som uppfyller alla tänkbara krav men vi vill även skapa en hemma hos-känsla mixat med en industriell karaktär. Jag är övertygad om att det blir en häftig mix!

Först ut att renoveras

Just nu renoveras en lokal om 193 kvm som kommer att stå klar till våren och fler ytor i varierade storlekar är på gång. 

- En annan, otroligt vacker, lokal som vi snart påbörjar renoveringen av är på 475 kvm och har husets enda balkong. Lokalen är fördelad på två plan och bjuder på takbjälkar på översta planet och fin takhöjd, stuckaturer plus den charmiga balkongen på nedervåningen.

Låt dig inspireras och kolla in möjligheterna i Svanen här

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.