Mileway satsar på last mile

26 november 2021

Mileway är marknadsledande inom fastigheter för last mile inom Europa. Företaget meddelade nyligen att de undertecknat nya hyresavtal för tre fastigheter med en sammanlagd yta på över 16 000 kvadratmeter och som nu är fullt uthyrda.

mileway.jpg
Bild: Pixabay

Två avtal avser fastigheter i Rosersberg, ett väletablerat logistikområde vid E4:an mitt emellan Stockholm och Uppsala, nära Arlanda flygplats.

Det första avtalet gäller en befintlig kund, DANX, som är specialister på ”In night”-logistik i Skandinavien och Baltikum. De har tecknat ett långsiktigt avtal för att utöka sin lokalyta med 3 800 kvadratmeter och förhyr nu en totalyta på över 6 400 kvadratmeter, vilket innebär att fastigheten är uthyrd till 100%.

Med vår breda portfölj av fastigheter för last mile i de viktigaste orterna i Syd- och Mellansverige är vi väl positionerade för att kunna möta behoven hos både befintliga och nya kunder.

Det andra avtalet är med Envirotainer, även det en befintlig kund, som är världsledande inom temperaturreglerande flygtransporter för läkemedel. De har förnyat sitt avtal på över 3 000 kvadratmeter och hyr därmed totalt 15 500 kvadratmeter i en nu fullbelagd fastighet.

Det tredje avtalet gäller en fastighet i Torsvik, som är ett av Sveriges viktigaste logistiknav, beläget strax söder om Jönköping. Elgiganten Logistik har tecknat ett treårsavtal på 9 600 kvadratmeter, efter att tidigare ha haft kortfristigt avtal, vilket innebär att fastigheten förblir fullt uthyrd.


Mileway har snabbt ökat sin närvaro och antalet last mile-fastigheter i Sverige. Med team i Stockholm, Göteborg och Malmö samt fler än 160 fastigheter med en sammanlagd yta på mer än 1,6 miljoner kvadratmeter tillgodoser de nu sina kunders behov över hela landet. 

Tomas Beck, Country Director Nordics, säger:

- Vi fortsätter att se en ökad efterfrågan från både produktions- och logistikföretag på välplacerade fastigheter som håller hög kvalitet. Med vår breda portfölj av fastigheter för last mile i de viktigaste orterna i Syd- och Mellansverige är vi väl positionerade för att kunna möta behoven hos både befintliga och nya kunder när de vill tillgodose sina tillväxtambitioner och ha en nära koppling till de städer de servar.


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.