Med en slående utsikt

8 april 2019

Glashuset daterar sig tillbaka till 1950-talets varvsindustri. Nu är det en modern kontorsbyggnad med en karaktäristisk glasfasad i den populära stadsdelen Masthusen i Västra Hamnen i Malmö.

Ett stenkast från Turning Torso ligger Glashuset vars ikoniska glasfasad sträcker sig från golv till tak. Sjuvåningsbyggnaden byggdes redan på 50-talet, och användes då till varvsindustrin i Malmö. Sedan dess har byggnaden moderniserats och år 2000 tillkom glasfasaden och ytterligare två våningar byggdes till och nyligen har Glashuset fått en ny mötesplats i bottenvåningen.

– Vi fick flera förfrågningar från våra hyresgäster om att tillföra dusch- och omklädningsmöjlighet, då många cyklar till jobbet, tar ett löppass på lunchen eller ett dopp i havet under sommarmånaderna, och det passade perfekt att tillföra en gemensam yta på bottenvåningen. Ytan erbjuder även mötesrum och loungeytor som är till för alla hyresgäster i byggnaden. Det har blivit ett fantastiskt mervärde som är väldigt uppskattat och vi är väldigt glada för att vi fick möjligheten att iordningställa ytan, säger Anna Lundström, uthyrare på Skandia Fastigheter.

Öppna landskap

Resterande våningsplan i fastigheten består av kontorsytor. Merparten av ytorna är idag öppna landskap med generöst av mötes- och samtalsrum. Men planlösningarna är flexibla och varje hyresgäst har möjlighet att vara med och påverka dessa.

Det finns lediga ytor i Glashuset. Våning sju, toppvåningen, med sina 1 640 kvadratmeter ger en fantastiskt utsikt i alla fyra väderstreck.

– Lokalen har drygt fyra meter i tak och fri utsikt i alla väderstreck. Man ser Köpenhamn, Malmö och Öresundsbron - en helt fantastisk utsikt! Alla som besöker lokalen får en riktig wow-känsla, säger Anna Lundström.

På plan tre finns en yta om 1 594 kvadratmeter, som är unik med sex meter i takhöjd. Takhöjden i kombination med glasfasaden gör lokalen till något alldeles extra och bidrar till en ljus och kreativ atmosfär.

Certifierad stadsdel

Masthusen är den första stadsdelen i Norden som har fått en hållbarhetscertifiering enligt BREEAM Communities och även Glashuset är miljöcertifierat.

– Det är självklart något som vi är väldigt glada och stolta över, säger Anna Lundström.

Det är inte bara Glashusets ytor som är fantastiska, utan även läget. Masttorget är Västra Hamnens livliga stadsdelstorg där alla bekvämligheter finns inom ett par minuters avstånd.

– Västra Hamnen är en ny stadsdel och alla bitar börjar falla på plats. Våra hyresgäster i Glashuset  tycker det är en enorm personalförmån att ha tillgång till alla fantastiska rekreationsytor i närheten. Sedan erbjuder stadsdelen all möjlig service; matbutik, apotek, restauranger och cafeer. Här finns helt enkelt allt man behöver.


Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.