Lugnetrondellen i princip färdigutvecklad

16 oktober 2018

Affärskedjan DollarStore öppnar ett nytt varuhus på 3800 kvadratmeter i handelscentrumet Lugnetrondellen i Varberg. Butiken beräknas öppna i maj 2019 och är kedjans första etablering på västkusten. – Det känns roligt att välkomna DollarStore till Lugnetrondellen och till Varberg. Att DollarStore flyttar hit innebär att endast en mindre butikslokal finns tillgänglig innan samtliga 24 000 kvadratmeter i fastigheten är uthyrda, säger Kristian Höglind, affärsutvecklare på Aspelin Ramm Fastigheter.

Det nya hyresavtalet med DollarStore innebär samtidigt att fastigheten nu i princip är färdigutvecklad och Kristian Höglind är nöjd med resultatet.

– Nu återstår endast en lokal på 800 kvm, i bästa läge mitt i huset. Lugnetrondellen är ett bra exempel på vad vi menar med innovativ fastighetsutveckling. För oss innebär det att man utgår från varje fastighets förutsättningar och möjligheter och skapar något helt nytt. Här har en nedlagd industrilokal blivit ett levande och populärt handelscentrum som samtidigt bidrar till en positiv utveckling av hela regionen.

DollarStore finns idag på 75 olika platser runt om i Sverige och öppnar nu alltså sin första butik på västkusten. Enligt etableringschefen Fredrik Holmström har de genom åren fått många förfrågningar och önskemål från kunder om att öppna ett DollarStore i området.
– Vi har letat ganska länge efter lämpliga lokaler i den här delen av landet, men har inte riktigt hittat rätt läge förrän nu. Lugnetrondellen ligger strategiskt beläget intill den norra infarten till Varberg. Det innebär ett stort trafikflöde och att det är enkelt att ta sig hit och parkera med bil. Varberg är dessutom en väldigt expansiv stad med ett stort och växande kundunderlag, inte minst på sommaren, vilket är väldigt positivt för oss. 

För DollarStore var även mixen av olika butiker en bidragande orsak till beslutet att öppna ett nytt varuhus i Lugnetrondellen. Idag finns bland andra Jula, Sportshopen, Max Hamburgare och Rugstore i fastigheten och i december öppnar Biltema sitt nya varuhus.

– Vi gillar blandningen av butiker med flera stora och stabila varumärken som hyresgäster. Handel genererar ju ofta mer handel och vi vill med vår verksamhet vara med och bidra till att göra Lugnetrondellen till en ännu mer attraktiv och komplett handelsplats.

Förutom den nya butiken i Lugnetrondellen i Varberg planerar Dollarstore att öppna 30 nya varuhus i Sverige under 2019.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.