Lokalguiden stärker positionen som marknadsledande

21 mars 2022

I ny data framtagen med hjälp av SEO-verktyget Advanced Web Ranking, som representerar lokaluthyrningsbranschens viktigaste sökord, har nu Lokalguiden tagit en marknadsledande position vad det gäller marknadsplatser för lediga lokaler i Sverige.

Lokalguiden har nu en marknadsandel på 25,71 procent, en uppgång på 6,04 procent mot tidigare mätning
Lokalguiden har nu en marknadsandel på 25,71 procent, en uppgång på 6,04 procent mot tidigare mätning

Advanced Web Rankings siffror baseras på över 1 000 olika relevanta sökord/sökfraser via Google sedan tre månader tillbaka.

Resultatet visar att Lokalguiden nu har en marknadsandel på 25,71 procent, en uppgång på 6,04 procent mot tidigare mätning. Samtidigt har närmaste konkurrenten Objektvision minskat med 9,33 procent och landar på andraplatsen med en marknadsandel på 18,42. Sedan är det en större marginal ner till nästa aktör som har en marknadsandel på 3,78 procent.

– Det känns fantastiskt bra! Vi har jobbat intensivt för att uppnå en marknadsledande position under flera års tid och det här har varit det viktigaste målet i vår strävan - att vara det självklara valet när företag söker lokal eller vill hyra ut sin lokal, säger Håkan Landmér, marknadschef på Lokalguiden.

– Vi har varit lyhörda för våra kunders behov och önskemål, vilket givit oss ett mycket bra kundunderlag och massor av intressanta lediga lokaler på vår marknadsplats. Samtidigt har våra tekniker hela tiden jobbat med uppgraderingar och allt vassare sökoptimering på Lokalguiden.se. Nu ser vi resultatet av detta arbete.

Daniel Sunnerberg, IT-chef på Lokalguiden, menar att framgången till stor del beror på att man lagt ner mycket energi och omsorg på besökarnas användarupplevelse på Lokalguiden.se:

– Vårt mål har alltid varit att skapa branschens bästa marknadsplats vilket har inneburit ett starkt fokus på besökarnas användarupplevelse och annonsernas information. Det är därför jätteroligt att nu så tydligt se resultatet från det arbetet. Nu går vi vidare med nya projekt för att förbättra Lokalguiden.se ännu mer.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.