Logistik i bästa läge

7 december 2021

Med nyproduktion av två logistikbyggnader i Helsingborg växlar Castellum upp sin tillväxtresa inom logistiksegmentet. Nyproduktionen på bästa läge i Långeberga omfattar 22 000 kvadratmeter och görs i samverkan med Serneke.

långeberga.jpg
Bild: Castellum

- Det känns mycket bra att förstärka vår närvaro på klassisk logistikmark i ett av landets absolut bästa lägen, sade Ola Orsmark, vd för Castellum Region Öresund då projektet idag inleddes med ett symboliskt spadtag.

Helsingborg brukar rankas som Sveriges näst bästa logistikstad (efter Göteborg), mycket tack vare sina geografiska förutsättningar i skärningspunkten mellan E6 och E4 samt med landets näst största hamn. Långeberga är ett väl etablerat logistikområde som samtidigt står inför en omfattande expansion, där Castellums nysatsning är en viktig del. Två byggnader på 9 000 respektive 11 500 kvadratmeter anläggs på tomten Drevet 1 som förvärvats från Skanska.

Det känns mycket bra att förstärka vår närvaro på klassisk logistikmark i ett av landets absolut bästa lägen.

- Helheten blir grön och inbjudande med lummig natur och vattendrag, en betydligt trevligare inramning än vad logistik normalt förknippas med, säger Ola Orsmark som förrättade måndagens symboliska spadtag tillsammans med Ola Serneke, VD för byggentreprenören med samma namn, Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg och Magnus Åberg, VD för teknikkonsulten Bengt Dahlgren AB.


- Det är närmare åtta år sedan vi byggde ny logistik i Helsingborg. Nu är vi tillbaka med besked och markerar vår kraftsamling för att växa både på den svenska och danska sidan av Öresund, konstaterar Hans Sahlin, logistikchef på Castellum AB.

Fakta om Drevet 1

Uthyrningsbar yta: 22 000 kvadratmeter

Adress: Dynamogatan i Helsingborg

Certifiering: Miljöbyggnad Silver

Energi: taket bebyggs med nära 20 000 kvadratmeter solceller

Inflyttning: planerad till Q3 2022


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.