Kreativa kontor på första parkett

7 juni 2022

Kontorshuset Aria byggdes 1989 och har genom åren bland annat byggts på med två plan. Nu är det dock dags för en omfattande renovering. På första parkett i affärsdistriktet Lilla Bommen öppnar huset för nya hyresgäster 2023. Då med ny interiör, mer ljus, nya fönster och utsikt både mot grönskande park, vatten och Göteborgsoperan. Entréplanet fylls med mötesplatser, tre restauranger, ett café och inspirerande miljöer för coworking hos Mindpark.

Byggkranarna står tätt i Göteborg, det pågår stadsutvecklingsprojekt i nästan varje stadsdel. Fokus ligger på att äntligen göra vattnet tillgängligt för göteborgare och turister. På de flesta ställen längs Södra Älvstranden dröjer det några år innan man ostört kan möta vattnet, men Platzers kontorshus  blir ett undantag. 

Göteborgs nya business district

Redan 2023 kommer Aria och dess omgivningar stå klart, i det som Platzer utvecklar till Göteborgs business district – Lilla Bommen. Här finns plats för nystartade bolag i coworkingkontor runt Triangelparken och för etablerade bolag i egna kontor med utsikt mot älven. 

 Tillsammans med övriga fastighetsägare i området satsar vi på Lilla Bommen och gör det redo att möta staden som växer ner mot vattnet.

På första parkett omvandlar Platzer 80-talshuset som i sin nya kostym kommer kunna möta staden som växer ner mot vattnet. Nya Hisingsbron och ett flertal nya byggnader kring brofästet skapar liv och ökad service till det redan populära området vid kajen och till sommaren öppnar Scandic sitt stora hotell bara ett stenkast bort. Alla dessa olika satsningar gör att området kommer få ett fint flöde av människor, både på dag- och kvällstid. Aria ligger nära både Centralstationen och de kommande stationslägena för Västlänken och med färjeläget precis utanför huset innebär det att Lindholmen och dess tech-kluster och Science Park bara är en kort båttur bort. Dessutom ligger ett av Göteborgs största shoppingstråk alldeles nära.

Hög standard med hållbara materialval

När Platzer nu omvandlar fastigheten Gullbergsvass 1:1 till Aria gör man det med varsam hand och med respekt för såväl miljön som för historien. Huset renoveras upp till en hög standard med fokus på långsiktiga och hållbara materialval. Trapphusen med sina vackra stengolv och snäckformade trappa bevaras, precis som stengolven i entréplan. Samtidigt tvättas och restaureras fasaden för att återfå sitt ursprungliga uttryck. 

Fullt uthyrt kommer Aria erbjuda cirka 900 arbetsplatser. Många av dem kommer tillhöra Mindpark, coworkingaktören som flyttar in på sammanlagt 2 716 kvm. I början av 2023 öppnar de sin reception i Arias bottenplan och under Q4 samma år öppnar de sina coworkingytor. Med Mindpark som hyresgäst levandegörs Arias tidigare stängda bottenplan med flexibla arbetsplatser, event- och konferensytor och café. 

Mindpark tillför kreativ dynamik

Mindpark är sedan tidigare etablerade i södra Sverige och blev under 2019 utnämnd till den bästa coworkingaktören i Norden. För tredje året i rad är företaget dessutom finalister i Global Start up Awards som bästa coworking i Sverige. Genom sin satsning i bland annat Aria tar Mindpark steget in på Göteborgsmarknaden.

– Vår etablering i Aria ger oss en möjlighet att vara med och långsiktigt utveckla Lilla Bommen tillsammans med övriga aktörer. Vi kommer tillföra en kreativ dynamik till området och ta ett helhetsgrepp kring serviceerbjudandet med flexibla kontorslösningar, konferens- och mötesrum, mat, receptionstjänst, event och aktiviteter, säger Sanna Ekström, vd på Mindpark Group.

– Det känns otroligt kul att Mindpark väljer att etablera sig i Aria. Deras förmåga att skapa inspirerande miljöer och spännande events där människor trivs och utvecklas känns helrätt för Aria. Tillsammans med övriga fastighetsägare i området satsar vi på Lilla Bommen och gör det redo att möta staden som växer ner mot vattnet, säger Pelle Arve, områdeschef på Platzer, avslutningsvis.

Fakta

  • Adress: Lilla Bommen 3
  • Lokaltyper: Kontor, Restaurang
  • Våningar: 7
  • Projektstart: 2020
  • Inflyttning: Q2-Q4 2023
  • Kommun: Göteborg
  • Område: Centrum
Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.