Kontor och lager med flexibilitet

12 februari 2019

Till sommaren ska ett nytt kontor och lager på Pimmogatan 2 i Väla Södra i Helsingborg stå klar.

Foto: Svenska Hem

Strategiskt geografiskt läge, flexibla lokaler och en framtida möjlighet att bli självförsörjande på el. Det är mycket som talar för Svenska Hus nyproducerade kontors- och lagerlokal på Väla Södra i Helsingborg. Fastigheten består av en huskropp fördelar i fyra moduler på 860 kvadratmeter styck och kommer att färdigställas till sommaren. Totalt blir det cirka 4 000 kvadratmeter för kommersiella ändamål.

- Det är en väldigt välbyggd industrifastighet. Den är gedigen med en hög standard, ordentligt uppvärmd och med ett bra inomhusklimat, säger Anna Hurtig, uthyrare på Svenska Hus.

Många intressenter

Den generösa takhöjden är en av säljfaktorerna för Svenska Hus. Med 6 – 7,2 meter skapas en lagervolym som många efterfrågar. Lokalerna kan anpassas efter verksamhetens önskemål och i kontor- och personaldelen finns plats för kök, matplats, konferensrum, dusch och omklädningsrum. Hyresgästen kan själv vara med och påverka utformningen, vilket den första hyresgästen, Wangeskog Hyrcenter redan har gjort. 

- Vi skrev kontrakt med dem förra året och de har hyrt en av modulerna. Nu återstår ytor mellan cirka 400-2 600 kvadratmeter som kan delas upp i en till fyra lokaler. Vi har intressenter som vi för dialog med i dagsläget, säger Anna Hurtig.

400-2600 kvadratmeter återstår att hyra ut i lagerbyggnaden.

Väla Södra – ett tillväxtområde

Lokalerna lämpar sig också för exempelvis showrooms och partihandel. I och med att lokalerna kan delas upp på mindre ytor finns det möjlighet för mindre tillverkning eller andra typer av hantverksverksamhet att etablera sig i fastigheten.

- Lokalernas flexibilitet betyder att det finns en stor bredd på kundklientelet. Dessutom är Väla Södra ett tillväxtområde. En av fördelarna är att det ligger nära de större motorvägarna och det blir lättillgängligt för transporter som kommer både från norr och söder, säger Anna Hurtig.

Svenska Hus ser Helsingborg stad som en spännande ort och specifikt Väla Södra som ett område med stor potential. 

- Vi tror att området är under utveckling och det är ett läge vi vill investera i. Vi äger och förvaltar fastigheter och värdesätter ett långsiktigt ägande och förvaltarskap. Men vi arbetar även med att utveckla nya och befintliga fastigheter, säger Anna Hurtig.