Köper mer i populärt område

11 januari 2022

Wihlborgs har förvärvat fastigheten Musköten 19 på populära Berga industriområde i Helsingborg. "I denna fastighet får hyresgäster möjlighet att kombinera lätt lager- och industriverksamhet med service och kontor, något som många företag efterfrågar just nu", säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

berga_webben.jpg
Bild: Wihlborgs

Fastigheten inrymmer bilhall, verkstad och lager och förvärvas för ett fastighetsvärde om 97 Mkr. Den uthyrningsbara arean uppgår till cirka 8 700 kvadratmeter och markarealen cirka 16 000 kvadratmeter. Säljare är den privatägda företagsgruppen Amplex AB.  

Berga är Helsingborgs populäraste verksamhetsområde som lockar både internationella koncerner och små lokala företag från en mängd olika branscher. Wihlborgs äger sedan tidigare 32 fastigheter i området.

Merparten av den uthyrningsbara arean förhyrs av Fribrocks Bil AB som bedriver försäljning och fullservice för ett antal bilmärken. Resterande cirka 2 000 kvadratmeter är vakant med bästa skyltläge ut mot Bergavägen. Det totala hyresvärdet uppgår till ca 8,8 Mkr.


- Med alla sina strategiska fördelar är vi övertygade om att Berga kommer att vara ett av regionens starkaste företagsområden även fortsättningsvis. Genom förvärvet av Musköten 19 stärker vi vår marknadsposition i området och koncentrerar vårt bestånd ytterligare. I denna fastighet får hyresgäster möjlighet att kombinera lätt lager- och industriverksamhet med service och kontor, något som många företag efterfrågar just nu, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.