Köp och möjligheter till expansion

11 december 2020

Swedish Logistic Property har förvärvat och tillträtt ännu en attraktiv lagerfastighet, denna gång i Höganäs. Säljare är Avenga Fastigheter AB och transaktionen sker genom en bolagsaffär. Fastigheten omfattar drygt 4 000 kvm uthyrningsbar yta och är fullt uthyrd till Recipharm på ett nytecknat 10-årsavtal. Fortfarande finns ytterligare expansionsmöjligheter med en outnyttjad byggrätt på fastigheten om cirka 3 000 kvm.

SLP.jpg
Bild: SLP

- Vi är glada över att vi har fått möjlighet att förvärva denna mycket fina fastighet och vi ser fram emot ett bra samarbete och framtida gemensamma utvecklingsmöjligheter med Recipharm, säger Peter Strand, tillträdande VD på SLP.

 Vi ser fram emot ett bra samarbete och framtida gemensamma utvecklingsmöjligheter med Recipharm.

Recipharm är en aktör inom läkemedelsbranschen som tillverkar och paketerar läkemedel på kontrakt från tillverkare. Nyligen gjordes investeringar i ny utrustning och i samband med det byggdes fastigheten om och till med cirka 500 kvm och kontorsdelen moderniserades. Fortfarande finns ytterligare expansionsmöjligheter med en outnyttjad byggrätt på fastigheten om cirka 3 000 kvm.

- Snabbt, smidigt och enkelt! Det känns bra att vi kunde genomföra denna affär tillsammans med SLP som i samarbete med fastighetsmäklare Tomas Råvik på Valvet House of Business på ett smidigt sätt funnit lösningar för att få fastighetsaffären i mål, säger Agneta Granstrand som är styrelseledamot i Avenga Fastigheter AB.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.