Instabee utökar i Helsingborg

26 juni 2024

Logistikföretaget Instabee har tecknat avtal om ytterligare 4 000 kvm i fastigheten Bunkagården Västra 8 på Ättekulla industriområde i Helsingborg.

Bild: Wihlborgs
Bild: Wihlborgs

Instabee, där konsumentvarumärkerna Budbee och Instabox ingår, erbjuder leveranser antingen hem till konsumenten eller till ett paketskåp. Instabee har verksamhet i sex länder och går att välja som fraktalternativ hos majoriteten av de stora nätbutikerna i Sverige.

Instabee har varit hyresgäst hos Wihlborgs sedan 2018 och hyrde då 220 kvm på Berga. Sedan 2021 har företaget hyrt 2 000 kvm i Bunkagården Västra 8 men utökar nu alltså med dubbelt så stor yta i grannlokalen. Tillträdet ägde rum den 1 juni, i anslutning till att den tidigare hyresgästen flyttade ut. Avtalet omfattar tre år.

Ättekulla industriområde ligger i södra Helsingborg och har med sin närhet till E4/E6 och Helsingborgs hamn blivit populärt för transport- och entreprenadföretag och grossister.

- Vi har ett bra samarbete med Wihlborgs och är glada för att de kan tillgodose våra operationella behov när vi fortsätter växa, säger Fredrik Nyström, General Manager Nordics på Instabee.

- Vi är glada över att Instabee växer hos oss och att vi har kunnat möta behoven av större yta vägg i vägg med befintlig verksamhet. Dessutom direkt efter att den tidigare hyresgästen lämnade lokalerna, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

    Pernilla Gilbert

    Kommunikatör

    Följ artikelämnen

    Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.