Inflyttningsdags på Masthuggskajen

6 september 2022

Den nya stadsdelen Masthuggskajen i Göteborg börjar nu ta form. NCCs projekt Våghuset och Brick Studios börjar fyllas på med hyresgäster och det tredje projektet Habitat 7 har nyligen byggstartats. ”Läget är väldigt eftertraktat”, säger Carl-Johan Petersson, Kundansvarig Uthyrning på NCC Property Development Sweden AB.

Masthuggskajen i Göteborg blir hem för 1 300 bostäder och närmare 6 000 arbetsplatser. Här kommer moderna kontorshus ta plats i ett område med lång historia. Sedan hösten 2019 har NCC varit i gång med bygget av fastigheterna Våghuset och Brick Studios. Två  kontorsprojekt som börjar färdigställas och nu efter sommaren flyttar de allra första hyresgästerna in.

koncept, innehåll och design lockar

– Intresset har varit väldigt stort för båda husen, vilket vi är väldigt stolta och glada över.  Konceptet för Brick Studios är att huset kommer att fungera som en mötesplats för kreativa bolag som uppskattar att utbyta tankar och idéer med andra. Våghuset är platsen för företag som vill profilera sig i en av stadens nya ikonbyggnader, som värdesätter gestaltning men samtidigt vill känna pulsen i den nya stadsdelen Masthuggskajen som gränsar till det restaurang- och kulturtäta Linnéstaden. Där har vi bland annat PWC och Mannheimer Swartling som hyresgäster och i Brick Studios har vi bland andra varumärkeskoncernen More Alliance och spelutvecklaren MindArk, säger Carl-Johan Petersson, Kundansvarig Uthyrning på NCC Property Development.

 Kombinationen med våra koncept för husen och att innehållet och designen prickat rätt har skapat en stark efterfrågan.

– Det som gjort att vi har den här efterfrågan är bland annat att läget är väldigt eftertraktat, många företag vill finnas i området kring Linnéstaden och Järntorget. Företag vill flytta hit för att de vet att de anställda trivs i området. Kombinationen med våra koncept för husen och att innehållet och designen prickat rätt har skapat en stark efterfrågan.  


Ledigt i Habitat 7

Uthyrningsgraden på Våghuset och Brick Studios ligger på 95 respektive 90 procent, alltså nästintill fullt uthyrt. Endast tre mindre kontorsytor finns kvar på ca 300 till 700 kvadratmeter. Istället finns nu chansen att etablera sig i NCCs tredje projekt, Habitat 7, som byggs precis bredvid. Här erbjuds 8 000 kvadratmeter moderna kontorsytor fördelade över åtta våningar med en slående 360-graders vy över Göteborg, bara ett stenkast från Linnéstadens härliga utbud av kommunikationer, service och restauranger. Det nya kontorshuset beräknas stå klart under fjärde kvartalet 2024, i dagsläget är drygt 30 procent av ytorna uthyrda. 

Inspirationskällan och utgångspunkten i Habitat 7 är naturen. Stommen och fasaden byggs i trä och gavlarna får glas från golv till tak vilket ger ett maximalt insläpp av dagsljus. Fokus ligger även på hållbarhet.

– Byggnaden får ett väldigt starkt hållbarhetsfokus med en NollCO2-certifiering, och fokus på naturliga materialval som trä och betong. Vi kommer till och med ha ett stort träd inomhus, vi vill skapa en bra miljö för de som vistas i huset.

Gemensam takterrass

På taket erbjuds en gemensam takterrass med en fantastisk utsikt över Linnéstadens täta takåsar. Lokalerna i bottenplan kommer att hyras av verksamheter som erbjuder småskalig handel och service, så vill man göra ett ärende på lunchen ligger det nära till hands. 

– De företag som sätter hållbarhetsfrågorna högt på agendan visar redan intresse för att etablera sig i Habitat 7. För många företag är kontoret en viktig del i att nå de egna hållbarhetsmålen, avslutar Carl-Johan Petersson.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.