IKEA till centrala Skellefteå

14 mars 2023

I början av juni 2023 öppnar IKEA Sverige i centrala Skellefteå. Konceptet är IKEA Planera och beställ – ett butiksformat för mindre städer där kunderna får hjälp med planering och inköp. Fastighetsägaren Diös utvecklar nu lokalen till att bli en modern citybutik, att stå klar till inflyttning.

ikea.jpg
Bild: Diös

IKEA Planera och beställ är ett komplement till de redan etablerade varuhusen och digitala lösningar. I de mindre butiksformaten kommer kunderna möta heminredningsexperter och få personlig service för att planera sina hem eller beställa produkter ur IKEAs sortiment. Sedan 2021 har IKEA öppnat ett tiotal mindre format i stadskärnor runt om i Sverige. Nu står alltså Skellefteå på tur.

Skellefteå är en marknad som fortsätter att utvecklas med ett starkt utbud. 

–  Skellefteå är en marknad som fortsätter att utvecklas med ett starkt utbud. Det känns riktigt spännande att IKEA, med sitt starka varumärke, är med på den resan. Vi har haft en dialog under en tid och har nu hittat ett perfekt läge för denna etablering. Nu ser vi fram emot öppning i början av sommaren, säger Jenny Forssell, kommersiell förvaltare, Diös Skellefteå. 

– Vi ser att våra mindre enheter är väldigt uppskattade i de städer där vi redan finns och vi tror att det kommer bli likadant här i Skellefteå. I våra stora varuhus finns allt som IKEA har att erbjuda men när kunderna vill ha hjälp att planera till exempel ett kök eller ett badrum kommer vi närmare människor i deras vardag tack vare mer centrala lägen som här i Skellefteå, säger Peter Forsberg, Market Manager på IKEA Umeå.


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.