Handelsytor i Brunnshög

22 mars 2022

I anslutning till Brunnshögstorget och spårvagnshållplatsen med samma namn ska ICA Fastigheter bygga ett nytt kvarter – med ICA Kvantum, apotek, Systembolaget, gym, restauranger och övrig kommersiell service. Ovanpå byggs 258 hyresrätter.

ICA.jpg
Bild: ICA Fastigheter

ICA Kvantum blir en butik på 3 000 kvadratmeter, med fokus på ekologiskt och lokalproducerat. Men i affären är det inte det närodlade man strävar efter – i stället säljer butiken härodlat, tack vare den synliga vertikala butiksodling som kommer att generera färsk sallad och örter hela året.

Butiken blir en del av ett helt kvarter, som totalt omfattar 22 000 kvadratmeter yta. Utöver livsmedelsaffär inrymmer kvarteret apotek, Systembolaget, gym, restaurang och annan service – samt 258 hyresrätter för alltifrån studenter och forskare till barnfamiljer. Inuti kvarteret finns en upphöjd innergård för de boende. Denna innehåller orangeri och uteplatser samt utrymmen för grill och lekplats.

När är allt klart?

Byggstart sker i mars/april i år. Hela kvarteret beräknas stå klart 2025.

ICA Fastigheter kommer långsiktigt att äga den kommersiella fastigheten och Lansa Fastigheter har förvärvat den blivande bostadsfastigheten och tillträder vid färdigställandet.

Läs mer om projektet här

Läs mer om centrala Brunnshög här

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.