Här är finalisterna i Årets Tillväxtkommun

11 februari 2021

Efter nomineringen och röstningen återstår nu tre bidrag som tävlar om priset Årets Tillväxtkommun.

Tidigare vinnare av Årets TIllväxtkommun.tillväxtkommun topp 3 960x540.png
Tidigare vinnare av Årets TIllväxtkommun.tillväxtkommun topp 3 960x540.png

Årets tillväxtkommun är en utmärkelse som går till en kommun vars tillväxt i olika segment varit mycket framgångsrik. Kan både röra ekonomisk tillväxt eller stora stadsutvecklingsprojekt. Vinnare förra året var Solna kommun.

Göteborg. Under många år har byggandet varit eftersatt men nu bygger Göteborg som aldrig förr – en tågtunnel, bostäder, kontor, bad och hotell. Göteborg har fortsatt att investera i staden och i välfärden.

Uppsala. I Uppsala har kommunen, näringslivet och de båda universiteten gemensamt strävat efter att hitta nya och innovativa lösningar på utmaningarna i en extremt starkt växande stad. Det gäller allt från dagvattenhantering och testbäddar för elförsörjning till satsningar på hållbara kommunikationer och sunda bostäder. Pandemin är och har varit en enorm utmaning för hela samhället. Uppsalas näringsliv har visat en stor förmåga att ställa om och tänka nytt. Staden har rekord i både nyföretagande och nya studenter i år.

Sundbyberg. Sundbyberg är en av landets snabbast växande kommuner med drygt 50 000 invånare. Prognoser pekar på att 71 600 personer kommer att bo i Sundbyberg år 2033. Sundbyberg är också Sveriges minsta kommun till ytan med nio kvadratkilometer, vilket gör att Sundbyberg är en av landets befolkningstätaste kommun. Det ställer enormt stora krav på kommunen men de styrande axlar rollen och nu växer Sundbyberg på alla håll och kanter.

Juryn som ska kora den slutliga vinnaren består av: Patrik Andersson, VD Business Region Göteborg, styrelsen för SKNT (Sveriges Kommuners Näringslivsutvecklare) samt Daniel Åberg, VD Lokalguiden.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.