Hälsosam aktör till Östersund

8 april 2024

I vår slår Hälsobaren upp dörrarna till sin första restaurang i Jämtland. Etableringen sker på Stortorget i Östersund, där fastighetsägaren Diös och Hälsobaren utvecklar den ca 270 kvadratmeter stora lokalen till en modern restaurang med avslappnad atmosfär. Parterna har tecknat ett grönt hyresavtal och inflyttning beräknas ske i maj.

Bild: Diös
Bild: Diös

Patrik Ström och Rebecca Andersson äger och driver sedan sex år tillbaka Hälsobaren i Örnsköldsvik. De senaste två åren har de expanderat till både Umeå och Skellefteå. Konceptet handlar om att erbjuda hälsosammare alternativ i vardagen med en meny som består av sallader, pokébowls, wraps, smoothies med mera. Restaurangen i Östersund blir belägen mitt emellan Bastard Burgers och Bishops Arms och kommer att ha plats för cirka 85 gäster.   

– Det är med stor glädje vi välkomnar Hälsobaren till Östersund. Vi brinner för att samarbeta med passionerade entreprenörer och Patrik och Rebeccas koncept kommer att komplettera stadens befintliga matutbud på ett utmärkt sätt. Jag ser mycket fram emot öppningen, säger Emma Widegren, kommersiell förvaltare, Diös Östersund.    

- Vi är glada över att äntligen få ta plats i Östersund. Läget är en riktig fullträff och lokalen kommer bli grymt bra. Vi kommer att anställa fem medarbetare till att börja med, och planerar redan nu för en uteservering i sommar. Take away har under åren ökat markant och vi har designat en egen app som kommer att underlätta för den som vill effektivisera sitt besök, säger Patrik Ström, ägare, Hälsobaren.  

Diös och Hälsobaren har tecknat ett grönt hyresavtal, vilket innebär att parterna tillsammans planerar ytorna med målet att minska miljöpåverkan och energianvändning.  

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.