Framsteg i Karlatornet

13 februari 2024

Serneke och Balder har i början av februari gjort viktiga framsteg i projektet Karlatornet på Lindholmen i Göteborg.

Karlatornet.
Karlatornet.

Karlatornet AB, som ägs till häften var av Serneke och Fastighets AB Balder är projektbolaget för utvecklingen av Karlatornet på Lindholmen i Göteborg. Karlatornet utgör i sin tur ett av totalt åtta kvarter i stadsutvecklingsprojektet Karlastaden.


Balder har tagit över ägandet av kontorsytorna på cirka 7 000 kvadratmeter, fördelat på 10 våningar i tornet. Bland hyresgästerna som flyttar in under första kvartalet 2024 finns Handelsbanken och Serneke. 


– Jag är glad att kunna konstatera att vi hela tiden rör oss framåt i projektet enligt vår plan och realiserar tillgångar när det är möjligt och lämpligt. Lika glad är jag över det faktum att vi under detta år kommer att gå i mål med ett fantastiskt och unikt projekt, säger Ola Serneke, VD på Serneke Invest.


– Vi har en lång historia tillsammans med Petter Stordalen och hans framstående hotellkoncern. Hotellbyggnaden vid Karlatornet framskrider enligt plan och jag är säker på att det blir ett fantastiskt koncept och bidrag till stadsdelen och Göteborg, säger Erik Selin, VD på Fastighets AB Balder.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.