Från brunt till grönt

24 augusti 2021

Som ett led i Revelops långsiktiga strategi förvärvar de ytterligare en industrifastighet i Göteborg belägen på Importgatan intill Stigs Center. Fastigheten, som är på totalt cirka 6 000 kvadratmeter, ska genomgå en hållbar resa och bli en av de grönaste i området.

Revelop.jpg
Bild: Revelop

Revelops strategi bygger på hållbar förvaltning och utveckling av fastigheter och strävar efter att varje fastighet ska genomgå en hållbar resa - från brun till grön. Utvecklingen av fastigheten kommer att leda till en minskad energiförbrukning som motsvarar 14 ton per år i minskade CO2-utsläpp.

Vår ambition är att utveckla den befintliga fastigheten till en toppmodern anläggning för lätt industri och lager som ska vara en av de grönaste fastigheterna i området.

- Backadalen är ett expansivt område som är prioriterat i Göteborgs utvecklingsplaner. Vår ambition är att utveckla den befintliga fastigheten till en toppmodern anläggning för lätt industri och lager som ska vara en av de grönaste fastigheterna i området, säger Revelops VD Thomas Sipos.


- Det har varit ett stort nöje att vara transaktionsrådgivare i den här affären. Vi har sett ett stort intresse från flera regionala och noterade bolag och vi gratulerar Revelop till en god affär, säger Robert Treutiger, transaktionsrådgivare Kommersiella Fastigheter

Med det här förvärvet ökar Revelop sin fastighetsportfölj i Göteborg till ca 70 000 kvadratmeter.


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.