Fortsätter utvecklingen av Stenstan

10 augusti 2022

Diös stärker sin position i Sundsvall och förvärvar en fastighet innehållande hotell och bostäder i centrum. Fastighetsvärdet uppgår till 177 mkr och säljare är Moströms Fastighet AB. Tillträde sker 15 september 2022

Bild: Diös Fastigher
Bild: Diös Fastigheter

Fastigheten är belägen i Stenstan i centrala Sundsvall, som är under stark utveckling. I närheten ligger även nya resecentrum och Diös satsning på Köpmangatan med 46 nya lägenheter. Byggnaden, som är från slutet av 1920-talet, är i mycket gott skick och har genom åren restaurerats och rustats upp. Största hyresgäst är Nordic Choice Hotels, genom Clarion Collection Hotel Grand, med ett hyresavtal på 15 år från 1 september 2022. Hyresvärdet uppgår till 11,6 mkr. Transaktionen sker i bolagsform och redovisas under det tredje kvartalet 2022.

–  Det händer mycket i Sundsvall och det finns många spännande tillväxtplaner för Stenstan. Vi ser fram emot ett utökat samarbete med Nordic Choice Hotels samt att förvalta och utveckla en fastighet som många lägger märke till tack vare den vackra byggnaden, säger Henrik Sjöstrand, transaktionsansvarig, Diös.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.